Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf blog

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

If you don't have the time to read, you don't have the time (or the tools) to write”, weet Stephen King. En als copywriter kan ik dat alleen maar beamen. De boekenkast van een goede schrijver kan nog nét zijn eigen gewicht dragen en puilt uit met swingende titels, vergeten romannetjes en lijvige thrillers. Maar terwijl uw boekenkast steeds dikker wordt, staat uw portefeuille op dieet. Want nieuwe boeken kosten geld.

Heb jij honger naar tweedehandsleesvoer?

Leesvoer voor uw honger naar boeken

Stoppen met boeken kopen dan maar? Ik denk er nog niet aan! De start-up Books in Belgium lanceerde een onlinemarktplaats voor tweedehandsboeken. Op de website snuistert u tussen thrillers, romans, kookboeken, kinderboeken, lifestyleboeken, kunstboeken, … nu ja: alles eigenlijk. U laat uw pareltjes aan huis leveren of haalt ze af bij een boekenwurm-buurtbewoner. En daarvoor telt u veel minder euro's neer dan in de winkel – zelfs voor recente exemplaren.

Wat als mijn boek maar met haken en ogen aaneenhangt? Dat kan niet, zeggen de oprichters. Want Books in Belgium is tussenpersoon en waakt over de kwaliteit.

 

If you don't have the time to read, you don't have the time (or the tools) to write.

En nu … doe ik ze weg!

Nooit gelezen, uitgelezen, te veel gelezen, … sommige boeken staan te verkommeren op uw boekenplank. Blaas het stof van hun kruin en geef uw miskopen een nieuw leven.
Want op Books in Belgium verkoopt u ze zonder al te veel gedoe. Zo: nu hebt u weer ruimte voor nieuw leesvoer!

Is de toekomst tweedehands?

Wordt Books in Belgium the next big thing? Daar laat mijn zesde zintuig me in de steek. Eerlijk gezegd blijft de geur van nieuwgedrukte boeken mij verleiden. Toch probeer ik het graag eens uit, al is het maar om de draak te steken met de wegwerpmaatschappij.


En, wat voorspelt u?

 • Geschreven door
 • op
 • in de Categorie: Verhip!

Sinds kort huppelen er op mijn televisiescherm dagelijks mannen rond in broekjes die verdacht veel weg hebben van een Speedo en vrouwen met meer spieren in hun buik dan ik over mijn volledige lijf heb.

Soepel gooien ze hun benen los, vlotjes trekken ze hun veters wat vaster ...  Stalen sixpacks blinken onder de Braziliaanse zon, blozende gezichten blaken van focus, trainers ijsberen zenuwachtig langs de zijlijn. 

placeholder

De Olympische Spelen. Hét excuus om u in uw luie zetel te laten zakken. Om van daaruit jonge goden en godinnen, die allesbehalve lui zijn, te bewonderen. Alleen, waar heeft uw sofabuur het over als hij zegt dat hij de steeplechase absoluut niet wil missen? Wat is het verschil tussen een Laser en een Finn in het zeilen? En – licht gegniffel bij de auteur – hoort skeet er echt bij als discipline? Een beknopt overzicht!

Olympische taalspelen 

Sommige disciplines spreken voor zich. Andere verdienen dan net weer een beetje meer uitleg. Maak indruk bij vriend en vijand, en blaas hen omver met uw sportkennis. 

Atletiek 

 • hink-stap-springen: de atleet neemt een aanloop en zet zich met een voet af. Hij moet op dezelfde voet landen als degene waarmee hij zich afzette. Dat is de hinksprong. Daarna maakt hij nog een stap en moet hij net op zijn andere voet terechtkomen. Tot slot springt de atleet om te landen in een grote zandbak. Raakt hij de grond met een andere voet dan voorgeschreven? Dan telt de sprong niet. 
 • polsstokverspringen of fierljeppen (de Friese benaming): de atleet sprint ongeveer dertig meter naar de polsstok, maakt een grote sprong naar de stok en klimt naar de top, om uiteindelijk in een zandbed te landen. 
 • polsstokhoogspringen: de atleet springt met behulp van de polsstok zo hoog mogelijk over een dwarslat. De lat is 4,5 meter hoog en valt bij een aanraking meteen naar beneden. Hij mag niet naar de top van de stok klimmen zoals bij polsstokverspringen. 
 • steeplechase of hindernisloop: een hardloopwedstrijd van 3000 meter op een baan met 28 op horden lijkende hindernissen en zeven waterbakken. 

Boksen voor mannen 

 • lichtvlieggewicht: voor boksers die minder dan 49 kg wegen. 
 • bantamgewicht: voor boksers bij wie de weegschaal niet meer dan 56 kg aangeeft. 
 • halfweltergewicht: voor boksers die minder dan 64 kg in de schaal leggen. 

Schieten voor vrouwen 

 • skeet: bij skeet komen er uit twee torens kleiduiven waarop de schutter moet vuren. 

Turnen voor heren 

 • paardvoltige: de atleet doet een oefening op een 'paard' met springveren en twee beugels. Hij mag het paard en de beugels alleen met zijn handen aanraken, de rest van zijn lichaam mag dat niet.

Zeilen 

 • Laser: een populaire eenmansboot van ongeveer 60 kg
 • Finn: een iets grotere eenmansboot

Op het hoogste schavot

Zo, u bent weer een stuk wijzer. Waar wacht u nog op? Komaan dan, ga snel uw vrienden imponeren. En scoor goud op café! 

Out of office, toch aan het werk

Vakantie: dat lijkt vandaag niet meer te bestaan. Toch niet als ik de recente out-of-officemeldingen lees. Out of office zijn mijn contactpersonen wel. Maar in vakantiemodus: dat níét. En dat vind ik jammer.

Enkele voorbeelden:


"Hallo,
Ik ben met vakantie tot 1 augustus. Beperkte toegang tot mijn mails. ’s Avonds probeer ik u te antwoorden."

"Tot 25 juli ben ik er niet. Voor dringende vragen mag u me steeds sms’en op <telefoonnummer>."

U mag - nee moet - uw batterijen opladen

’s Avonds mail lezen? Werken via sms? Noem het bewonderenswaardig. Of noem het zonde. Want dient vakantie niet om even weg te zijn van alles en iedereen? Om onze hersenen rust te gunnen? Ik geloof steevast in de heilzame werking van echte vakantie: eerst de batterijen opladen om daarna weer het beste van uzelf te geven.


Laat uw out of office een échte out of office zijn

Dus ijverige contactpersonen: laat die mailbox gesloten. U hebt het hele jaar hard gewerkt. Die vakantie hebt u wel verdiend. Blaas uit, geniet en kom als herboren terug. Ik wacht wel op u. En als het écht dringend is, hebt u vast sympathieke collega’s die mij verder helpen.

Ik ben trouwens niet de enige die u uw vakantie gunt.
Met een professionele out of office wekt u bij niemand frustratie.
Doen!

Wat vindt u trouwens? Werken op vakantie: ja of nee?
Laat maar weten - ik ben benieuwd!