Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be verhaal

Het verzekeren van topkwaliteit is de rode draad sinds Schrijf.be in 2000 het licht zag. Kwaliteit die klanten én medewerkers gelukkig maakt.

Kwaliteit om op te vertrouwen

Hoe ontstond Schrijf.be? Hoe groeide het? Wel, zó:

Dertien jaar verkent Wim Van Rompuy elke hoek van sales, marketing en e-business. Tot hij in 2000 – in de ochtendfile op de Brusselse ring – besluit om voor zichzelf te werken.

Waarin is hij goed én waarin leeft hij zich uit? Internetmarketing en copywriting! Op die twee paarden wedt hij als freelancer, onder de commerciële namen NetResult.be en Schrijf.beDie worden overkoepeld door de vennootschap 2com gcv – sinds 2002 2Com.biz bvba.

Internetwijs

NetResult.be pakt het internet aan zoals iedere marketeer dat zou moeten doen: met gezond verstand. Het recept? De heilige internetdrievuldigheid: (1) een gebruiksvriendelijke website, (2) die hoog scoort in Google, en (3) prospects bindt met een maandelijkse nieuwsbrief.

SEO in DNA

Wim vindt zijn NetResult-partner in Christopher Willems⁺, briljant SEO'er. Want zoekmachineoptimalisatie steekt de kop op, in het zog van de lancering van Google in 1998. En Schrijf.be wordt de pionier van SEO-copywriting in de lage landen. Begin 2004 gaat NetResult.be verder onder Christophers bvba. Want Wim vindt dat een specialist in alles een specialist in … niets is. Voortaan beperkt Schrijf.be zich tot copywriting.

Copywriting!

Al snel groeien de commerciële schrijfopdrachten Wim boven het hoofd. En die klakkeloos doorschuiven naar collega-freelancers? Nee! Dan zou hij prospects om de tuin leiden: zij kiezen hem net voor zijn schrijfstijl. Daarom selecteert hij copywriters die zich daarin vinden. En die aanvaarden dat hij als ‘kwaliteitsbewaker’ zijn stempel drukt op hun teksten. Waarna die ook nog eens langs de rode pen van de eindredacteur passeren ... De drietrapsschrijfraket is geboren! En Schrijf.be krijgt zijn baseline: 'Teksten die doen doen'.

Kwaliteit van a tot z

IJzersterke teksten? Check! Maar wat is de klant daarmee, als ze te laat geleverd worden? Niets. Daarom werken de freelancers sinds 2005 volgens strikte procedures en een stijlgids die uniformiteit garandeert.

Een freelancecoördinator waakt voortaan ook over elk project als een spin in haar web. Klaar om bij de minste trilling van een draad toe te springen. En de klant, Schrijfbe’er, kwaliteitsbewaker of eindredacteur een handje te helpen.

De kwaliteit van de teksten én van de projectfollow-up is nu gegarandeerd.
En de gemoedsrust van de klanten verzekerd.

Los en vast

Toch kraakt de Schrijf.be-motor soms nog wat op piekmomenten. Wanneer de freelancers eigen klanten laten voorgaan. De aanwerving van copywriters én een coördinator in vast dienstverband lost dit probleem op.

Ze vinden op 1 april 2006 hun onderkomen in een huurpand in de Mechelse Leopoldstraat 85. Administratie en privévergaderruimtes blijven in de maatschappelijke zetel in Sint-Katelijne-Waver. 

De nieuwe balans tussen freelance Schrijfbe’ren en Schrijfbe’ren in loondienst wérkt. De jaaromzet bedraagt nu een half miljoen euro en stijgt continu – op het economische rampenjaar 2009 na.

Toch speelt geld een tweederangsrol. Omdat het automatisch voortvloeit uit het toverwoord van Schrijf.be: kwaliteit.

Do the Locomotion

Op 1 januari 2009 neemt Schrijf.be zijn intrek in een aangekocht duplexappartement in de Mechelse Locomotiefstraat, en breidt het team zich gestaag uit. Dat deelt zijn kennis onverdroten in gratis maandelijkse nieuwsbrieven, publicaties en educatieve websites zoals IkWordCopywriter.nu. Het komt ook met de regelmaat van een klok in de media.

Kwaliteitsborging

2012 staat voor Schrijf.be in het teken van de groei: hoe zorgt het ervoor dat die nooit de kwaliteit hypothekeert? Het antwoord is drieledig:

  1. Caramba, de allesomvattende projectbeheer- annex crm-software, vanaf nul ontwikkeld in eigen beheer
  2. gezellige werk- en ontspanningsruimtes in een art-deco-pand in de Mechelse Willem Geetsstraat 9
  3. ontdubbeling van de coördinatorrol

Klaar voor de toekomst

In 2013 slaat de balans verder door in de richting van Schrijfbe'ren in loondienst. Toch beheren ook zij autonoom hun planning zoals een freelancer dat doet. Want zekerheid en flexibiliteit: het blijft de winnende combinatie voor de klanten van Schrijf.be.

Dat staat in 2014 als een huis – letterlijk en figuurlijk. Een huis waarin het goed toeven is voor wie er werkt. En waar de klanten met een glimlach op hun gezicht naar buiten stappen.

Op 1 april 2015 draagt 2Com.biz bvba zijn commerciële activiteiten door Schrijf.be over aan Copy & Content bvba.

In 2016 is CoolDoel een gevestigde waarde: onze manier om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid niet te ontlopen.
 

Kom op de koffie