Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

200 Schrijf.be-klanten getuigen

“Jajaja, natuurlijk vinden jullie jezelf de besten”, mompelt u? U hebt een punt. Daarom laten we hier ú aan het woord.

Copywriter met oog voor onze eigenheid

Robrechts en Thienpont

Wat overhaalde Paul Robrechts om met Schrijf.be in zee te gaan? Een workshop, georganiseerd door KMO-IT over gebruiksvriendelijke websites! Met als gastdocent Wim Van Rompuy, zaakvoerder van Schrijf.be. Hij overtuigde Robrechts hoe belangrijk schermvriendelijke teksten zijn voor een doeltreffende website.

De workshop was het startschot voor de samenwerking tussen Schrijf.be en veiligheidsconsultant Robrechts & Thienpont. Eerst herschreven we de teksten van hun website. Afgevaardigd bestuurder Paul Robrechts: "We vonden onze webteksten plots te ingenieurachtig. We wilden ze beter afstemmen op de wetmatigheden van internetcommunicatie. Zoals leesbaarheid, toegankelijkheid en commercieel taalgebruik."

Uitdagende informatiemaatschappij

Na de website volgde een folder met begeleidende brief. Onderwerp? Het congres Security in a flat world, over de uitdagingen die de informatiemaatschappij stelt aan het veiligheidsmanagement in bedrijven en organisaties. Robrechts: "Als veiligheidsconsultant volgen we alle ontwikkelingen in veiligheidsmanagement op de voet. Én geven we impulsen om daarop in te spelen. Want naast adviseur zijn we ook een trendsetter, die met boeiende congressen en workshops over veiligheid meedenkt."

Uitdagende opdracht

De Schrijf.be-copywriter ging aan de slag: "Een folder met brief is geen 'grootse' uitdaging. Toch was deze opdracht niet gemakkelijk. Want de vorm en inhoud van de publicaties lagen helemaal nog niet vast. A4 in drie- of tweeluik? Horizontaal of verticaal? Origineel of klassiek? Hoeveel regels krijgt iedere spreker om zijn bijdrage toe te lichten? Zetten we alle praktische informatie in de folder, of werken we met een landingspagina op het web? Legio vragen – maar een heel nipte timing ..."

Kort op de bal

Op basis van het voorgestelde copyplatform verfijnde Paul Robrechts het concept. En één dag later vielen zijn teksten al in de mailbox. Paul Robrechts: "Ik zocht een copywriter met oog voor onze eigenheid, en de flexibiliteit om hiermee rekening te houden in de teksten. En die vond ik bij Schrijf.be. Mijn copywriter schrijft correct, vlot, professioneel, kort op de bal en to the point. En dat resulteert in een kwalitatief hoogstaand eindresultaat, waarover ik heel tevreden ben."

Win-winsituatie

Heeft Schrijf.be een vaste klant aan Robrechts & Thienpont?
"Zeker en vast. De voordelen van een vast tekstbureau zijn duidelijk. Jullie bouwen op een bekende fundering, omdat jullie onze verwachtingen en gevoeligheden kennen. Dat bespaart ons de tijd om jullie te briefen over onze bedrijfscultuur en benadering. Een win-winsituatie."