Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

200 Schrijf.be-klanten getuigen

“Jajaja, natuurlijk vinden jullie jezelf de besten”, mompelt u? U hebt een punt. Daarom laten we hier ú aan het woord.

Schrijf.be? Dat is super service!

Great Big Stuff

De webshop Great Big Stuff komt overwaaien uit Amerika. Daar is de winkel met reuzegrote producten al tien jaar een begrip. Jan Bogaerts en Pieter Vermeiren lanceerden in 2012 de Europese afdeling. En daarbij hoorde een persbericht.

"Je typeert Great Big Stuff heel gemakkelijk", vertelt Jan. "Groot, groter, grootst! We nemen alledaagse objecten, en stoppen die in een vergrootmachine. Zo krijg je potloden van anderhalve meter. Of een champagneglas waarin een magnumfles past. Onze producten doen het bijzonder goed als origineel cadeau. Maar we verkopen ze ook aan bedrijven als relatiegeschenk. En ook in televisiedecors duiken de extra large objecten op."

Grootse teksten

Om de Europese start van Great Big Stuff bekend te maken, ging Jan op zoek naar een tekstschrijver met een scherpe pen. Via Google belandde hij al snel bij Schrijf.be. 

Jan: "De website overtuigde meteen. Dus nodigden we een copywriter uit voor een briefing. Daarin hadden wij niet zoveel te vertellen. We wilden hem vooral aan het woord laten. Omdat we zelf niet thuis zijn in het mediawereldje, waren we in de eerste plaats op zoek naar advies."

Raad én daad

"En we leerden heel wat bij. Op welke dag en op welk moment je een persbericht het best verstuurt. Via welke kanalen dat gebeurt. Hoe je zo’n bericht opstelt. Noem maar op. Daarna voegde de copywriter de daad bij het woord: hij schreef twee persberichten voor ons: eentje voor kranten, en eentje voor tijdschriften."

"Dat gebeurde volgens het vaste stappenplan van Schrijf.be. Van de copywriter gaat een tekst naar de kwaliteitsbewaker en eindredacteur. Dan weer naar de copywriter. Daarna naar de klant. Dan wéér naar de copywriter – met enkele opmerkingen. En daarna opnieuw naar de klant."

Super service

"Het advies dat we tijdens de samenwerking kregen, samen met het heldere stappenplan: dat is mijn definitie van een super service. Willen we in de toekomst een nieuw product aankondigen? Dan kloppen we weer aan bij Schrijf.be. Jullie mogen altijd een megagrote balpen lenen!" (lacht)

 

Banner greatbigstuff