Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

200 Schrijf.be-klanten getuigen

“Jajaja, natuurlijk vinden jullie jezelf de besten”, mompelt u? U hebt een punt. Daarom laten we hier ú aan het woord.

Geen blindelingse eindredactie

Design Vlaanderen

Design leeft in Vlaanderen. En daarvan is het tijdschrift Kwintessens dé getuige. Sinds 1992 brengt Design Vlaanderen dit driemaandelijkse magazine uit, in samenwerking met Flanders Fashion Institute. Elk nummer wordt vormgegeven door een andere grafisch ontwerper. Maar de eindredactie? “Daarvoor hebben we onze vaste partner”, knipoogt Mies Van Roy, Kwintessens-coördinator. 

Mies vertelt: “Ons magazine rekent op heel wat sterke auteurs. Maar soms sluipt er toch een foutje of een gedachtesprong in. Dus zocht ik iemand om alle artikels na te lezen. Een collega raadde mij Schrijf.be aan. Op de site vond ik snel alle info, mét prijzen. Of ik een gratis en vrijblijvende offerte wilde? Daarover moest ik geen twee keer denken.”

Ik kies zelf

Maar wat had Kwintessens precies nodig: tekstcorrectie of eindredactie? De eindredacteur maakte een proeftekst in drie kolommen. “Zo waren de verschillende formules heel helder”, vertelt Mies. “Bij elke tekst bepaal ik nu eenvoudig wanneer eindredactie nodig is, en wanneer correctie volstaat.”

Taal, stijl én inhoud

“Het is belangrijk dat de eindredacteur niet blindelings aanpast, maar voeling heeft met de tekst. En dat doet die van Schrijf.be prima. Hij let niet alleen op spelling, grammatica en stijl, maar stelt ook inhoudelijke vragen, en doet suggesties om de tekst nog begrijpelijker te maken voor de lezer.”

To be continued

“Schrijf.be levert op volgens de afgesproken deadlines. En het contact verloopt vlot en aangenaam. Voor elk nummer van eindredacteur wisselen? Wij niet!”

 

casestudy Design Vlaanderen