Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Niét scoren in Google

Het kost u bloed, zweet en tranen om uw pagina’s hoog te doen scoren in de Google-ranking. Ze laten verdwijnen, lukt dan weer een-twee-drie.

Ondermijn uw score in Google in vijf stappen

Scoren in Google is een huzarenstuk. Maar er oprotten? Daarvoor doe ik u vijf verdwijntrucs aan de hand: van goochelaar tot googelaar.

1. Slecht scoren in Google: strooi de nofollow-links rijkelijk in het rond

Een effectieve manier om niet te scoren? En Google vaarwel te zeggen? Plaats de nofollow-code bij uw links. Dan beveelt u: don’t follow this page. En Google luistert goed. (Tenzij een kaper op de kust van op een andere site tóch zonder nofollow naar u verwijst.)

2. Laag scoren in Google: vergaloppeer uzelf in grafische effecten

Bouw een oogverblindende Flash-site met één gigantisch SWF-bestand. Eureka, want zo’n site verteert Google niet. Flash springt namelijk van frame naar frame en niet van pagina naar pagina. Zo wordt het haast onmogelijk om te scoren: Google vindt voor uw site maar één indexeerbare link terug – zonder ‘echte’ tekst. Optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden? Vergeet het maar.

3. Score in Google verpesten: creëer chaos

Maak een slagveld van uw site: wanorde zonder inhoudstafel, een bombardement van irrelevante inhoud en een spervuur van onlogische interne links. Prima, u blijft uit de Google-schijnwerpers.

4. Erbarmelijk scoren in Google: wees karig met woorden

Zet Google op dieet: geef hem nauwelijks woorden om te indexeren. Beperk uw site tot een maagdelijke leegte, of vul hem met alleen maar afbeeldingen – liefst nog zonder alt tags.

Maak een slagveld van uw site. Zo blijft u uit de Google-schijnwerpers.

5. Uw score in Google doen kelderen: ijver voor een penalty

Een iets gewaagdere manier om miserabel te scoren in Google? Haal uzelf een penalty op de hals. Uw pagina zakt dan drastisch in de ranking, of – nog meer vuurwerk – verdwijnt volledig. Zo moeilijk is dat trouwens niet: toon Google ostentatief dat u hem probeert te manipuleren. Spam trefwoorden, of koop backlinks.

Hoe u zich (weer) tevoorschijn tovert? Start hier.

 

Judith Anaf

Tovenarij in Google: 5 #verdwijntrucs. Deel dit op Facebook , Twitter en LinkedIn
Sterven op het #Google-kerkhof? Ontdek hoe u uw graf delft. Deel dit op Facebook , Twitter en LinkedIn
Haal uw SEO-score onderuit: met #nofollow-links, een chaotische of woordeloze site, grafische overdaad of een Google-penalty. Deel dit op Facebook , Twitter en LinkedIn