Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijfdokter schrijftips

 

Wim Van Rompuy

 

Radiomaker Jan Hautekiet slaakt een noodkreet: “Help! Vlaanderen verzuipt in wazige tekst en ‘ambtenarees’. Wie helpt ons om wollige websites en bombastische brieven te bestrijden?” De Heerlijk Helder-campagne is geboren. En de Schrijfdokter® gooit zich mee in de strijd.

Heerlijk helder? Of onbegrijpelijke onzin?

Overheidscommunicatie vol vakjargon, bedrijfsbrochures die Chinees lijken, webteksten die bulken van de woordpap, … Als lezer én consument krijgt u te vaak een woordkluwen op uw bord.

Uw Schrijfdokter-tests: heerlijk helder medicijn 

Moeilijke of onbegrijpelijke teksten? Ze zijn een doorn in het oog van uw lezer. Een doorn die de Schrijfdokter eruit haalt: met tien korte schrijftests in één draaiboekje. Ouderwets gedrukt én gratis te krijgen. 

Al doende leren – heerlijk helder – schrijven

Schrijf geen passiefvormen, vervang ‘echter’ door ‘maar’: het zijn grijsgedraaide adviezen van taalboeken en schrijf'experts'. Maar niet meer dan wat (op)lapwerk.

Uw Schrijfdokter pakt het probleem bij de wortel aan. Hij kijkt over uw schouder mee. En zegt precies waar en wanneer u in de fout gaat. Zo leert u al doende heerlijk helder schrijven.

Gegarandeerd heldere teksten

De tien testjes zelf zijn geniaal in hun eenvoud. Ze doorstonden dan ook meer dan tien jaar polijstwerk.En dragen ronkende namen die blijven plakken - zoals de Egotest, Toilettest of Schriktest.

Bovendien kiest uw Schrijfdokter bewust voor een kleine, papieren versie. U smokkelt het boekje zo uw bureaulade in.

Uw Schrijfdokter® komt aan huis

Verslond u het Schrijfdokter-boekje? En wilt u méér? Goed nieuws! Want uw Schrijfdokter komt ook aan huis. Boek hem nu of kom naar een open sessie.