Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Heerlijk heldere taal

2015: radiomaker Jan Hautekiet slaakt een noodkreet: “Help! Vlaanderen verzuipt in wazige tekst en ‘ambtenarees’. Wie helpt ons om wollige websites en bombastische brieven te bestrijden?” De Heerlijk Helder-campagne is geboren.

2018: Vlaams minister-president Geert Bourgeois lanceert de campagne 'Hou je taal heerlijk helder' voor alle Vlaamse ambtenaren. (Luister naar onze Schrijfdokter bij Hautekiet.)

Heerlijk heldere taal? Of onbegrijpelijke onzin/volzin?

Overheidscommunicatie vol vakjargon, bedrijfsbrochures die Chinees lijken, webteksten die bulken van de woordpap, … Als lezer én consument krijgt u te vaak een woordkluwen op uw bord. En daaraan kan alleen de ... schrijver iets veranderen.

Uw Schrijfdokter-tests: heerlijk helder medicijn

Moeilijke of onbegrijpelijke teksten? Ze zijn een doorn in het oog van uw lezer. Een doorn die de Schrijfdokter eruit haalt: met tien heldere schrijftests in één draaiboekje. Ouderwets gedrukt én gratis te krijgen.

Al doende leren – heerlijk helder – schrijven

Schrijf geen passiefvormen, vervang ‘echter’ door ‘maar’: het zijn grijsgedraaide adviezen van taalboeken en schrijf'experts'. Maar niet meer dan wat (op)lapwerk.

Uw Schrijfdokter pakt het probleem bij de wortel aan. Hij kijkt over uw schouder mee. En zegt precies waar en wanneer u in de fout gaat. Zo leert u al doende heerlijk helder schrijven.

Gegarandeerd heldere teksten

De tien testjes zelf zijn geniaal in hun eenvoud. Ze doorstonden dan ook meer dan tien jaar polijstwerk.En dragen ronkende namen die blijven plakken - zoals de Egotest, Toilettest of Schriktest.

Bovendien kiest uw Schrijfdokter bewust voor een kleine, papieren versie. U smokkelt het boekje zo uw bureaulade in.

Uw Schrijfdokter® heerlijk helder aan huis

Verslond u het Schrijfdokter-boekje? En wilt u méér? Goed nieuws: uw Schrijfdokter komt ook aan huis. Boek hem nu of kom naar een open sessie.