Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Zijn blogs waardeloos?

“Blogs zijn waardeloos”, kopt de krant deze morgen. Oeps, heb ik me net laten overtuigen van de Web 2.0-democratie, of daar beweert ene Andrew Keen het tegendeel. Boeiend! Ik ga meteen op zoek naar de andere kant van het verhaal.

Advocaat van de duivel

Ik sta graag aan de andere kant. Zo ben ik - altijd al een koppig kind geweest. Soms ga ik er met opzet staan, ook al ga ik absoluut niet akkoord met wat de andere kant zegt. En dan discussieer ik erop los. Heftig, vurig, gepassioneerd overtuig ik de tegenpartij. Om dan op het einde van de avond laconiek te besluiten dat ik er niets van meen. 't Was maar om te oefenen ...

Oefening baart kunst

Het loopt niet altijd goed met mij af, daar aan die andere kant. Maar toch blijf ik advocaat van de duivel spelen. Ook als copywriter. Is mijn tekst klaar? Dan breek ik hem genadeloos af. Nog meer voordelen: niets originelers in huis? IJzersterke garanties: wat gaan we nog allemaal beloven? De goedkoopste op de markt: dat zegt toch iedereen? Tot de laatste letter moet mijn boodschap eraan geloven. En dan begin ik opnieuw, en maak ik er iets beters van.

Heeft Andrew Keen gelijk als hij beweert dat internet onze beschaving ondermijnt? Laat mij eerst zijn boek 'De @-cultuur' lezen. Daarna probeer ik beide kanten eens uit.

Reacties

victacausa
victacausa schreef

Bedankt, Schrijbeer Wimk en Mieke.

Maar of u na mijn stukje nog het boek van Andrew Keen wil lezen durf ik toch te betwijfelen. Ik denk dat er interessantere boeken zijn, en geef er mijn geld niet aan, zoals u al begrepen hebt.

Schrijbeer Wimk
Schrijbeer Wimk schreef

Je hebt de juiste houding Mieke:kritisch tegenover elk medium. Een (leuke) reactie op het bewuste artikel vond ik overigens op http://victacausa.blogspot.com/. Extra brandstof voor de discussie ...

Mieke
Mieke schreef

1-0 voor de blogploeg. Want zonder Wim's reactie had ik nooit de blogspot van victacausa gelezen!

Marjan
Marjan schreef

En ik ben juist zo trots op mijn blog.....

Experten in alles | Schrijf.beleeft
Experten in alles | Schrijf.beleeft schreef

[...] Miekes blog las ik onlangs Andrew Keenes ongezouten mening over bloggers. Wij zouden waardeloze meningen [...]

Vakantie aan zee | Schrijf.beleeft
Vakantie aan zee | Schrijf.beleeft schreef

[...] De apencultuur van Andrew Keen (Ik had het er al eens over in Zijn blogs waardeloos?) [...]

Pwhndvve
Pwhndvve schreef

Rimsky went look closer buy cytotec then announced estivities.

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.