Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Zeeslag

Voor haar volgende vakantie heeft Elke wel zin in zeilen. Dus schuimde ze tijdens de lunchpauze het internet af, op zoek naar een formule die haar beviel. Wij keken goedkeurend mee over haar schouder. Niet dat we nieuwsgierig zijn hoor. We zijn gewoon graag goed op de hoogte.

Flottielje

Op een van de pagina's stond 'Flottielje zeilen'. Ik knipperde even met mijn ogen. Misschien moest er 'flottieltje zeilen' staan, en was een flottieltje een klein soort vlot? Of een kleine rubberboot met een vreemd ventieltje? De collega's maakten zich vrolijk om zoveel zeilonkunde. Een flottielje was volgens hen een groepje zeilboten dat samen het ruime sop kiest. Ik zweeg, knikte en schaamde me voor het feit dat ik een vastgeroeste landrot ben.

Elke op het oorlogspad

Maar wat vertelt het praktijkwoordenboek Nederlands me? Een flottielje blijkt een 'groep gelijksoortige lichte oorlogsvaartuigen' te zijn. En Wikipedia is nog strijdlustiger: "Een flottielje bestaat meestal uit een homogene groep van oorlogsschepen van dezelfde klasse, zoals torpedobootjagers, fregatten, torpedoboten, onderzeeboten, kanonneerboten of mijnenvegers." Slik. Ik weet niet hoe Elke haar ideale vakantie ziet, maar ik blijf alleszins vér uit haar buurt.

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.