Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

What's in a name?

Het viel u wellicht al op dat onze Noorderburen grappige familienamen hebben. Maar ook dorpen en steden ontsnappen daar niet aan de originaliteit. Dat bewijzen ze met plaatsnamen zoals Doodstil, Baalhoek en Dorst.

Van Slettestrand tot Kotzen

Maar gekke toponiemen? Die vindt u niet alleen in het land van kaas, klompen en tulpen. Ook andere Europese landen doen graag hun duit in het zakje. Dat ontdekte ik per toeval op de website van Stedentripper. In Duitsland gaat u op vakantie in dorpen zoals Darmstadt, Etterwinden en Kotzen. Trekt u naar Oostenrijk? Zoek dan een gezellig hotelletje in Au, Fucking en Kicking. Pootje baden kan in Denemarken, bijvoorbeeld in Slettestrand. Of geniet van de prachtige natuur in het Zwitserse ... Kloten!

Kent u nog van die pareltjes? Deel ze met ons!

Reacties

Hannes
Hannes schreef

Dat doet me denken aan die mop uit de film Mad Dog and Glory: "My wife thinks fucking and cooking are two towns in China."

Naamgeving: Fucking blijft Fucking
Naamgeving: Fucking blijft Fucking schreef

[...] En dankzij collega Stefanie, kan ik er een steentje toe bijdragen. Zij schreef ooit een blog over vreemde plaatsnamen. Een schat aan informatie om andere dorpen mee lastig te [...]

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.