Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

What's in a name

Vandaag controleerde ik de lijst met al onze nieuwsbriefabonnees. Dat zijn er een slordige 4000, dus daar was ik wel even zoet mee. Waarom dat monnikenwerk? Sommige letters dragen bizarre puntjes, streepjes, krulletjes, hoedjes of andere ornamentjes. En de pc weet soms geen raad daarmee. Aan mij dus om de lijst op te schonen. Enkele details vielen me op:

Achterstevoornaam
Heel wat mensen schrijven hun achternaam voor hun voornaam. Waarom? Staat dat deftiger? Het hele punt van een voornaam is toch dat ie vooraan komt? Nu grom ik tegen mezelf ook wel eens: "Sterk bezig, Van de Plas!" Maar het is toch aangenamer als iemand je aanspreekt met je voornaam?

IK
Heel wat abonnees schrijven hun e-mailadres in kleine letters. Maar hun naam? DIE SCHREEUWEN ZE PLOTS. Vervelend, want als wij die dan gebruiken om hen persoonlijk aan te spreken, SCHREEUWEN wij ook!

In de naam van De Kunst
Achternamen zijn soms pure poëzie. Ik vond de heerlijkste exemplaren. De zachte Welvaarts of Wellecomme wordt tot de orde geroepen door de strenge Borst, Sloor of Plug. De melancholische Verledens wordt overklast door Huylebroeck, Van Ongeval of Kortleven. Opgevrolijkt door Suyckerbuyck, Potjewijd of Koperdraat. En het hof gemaakt door D'amour, Rust of De Kunst.

Herkent u uw achternaam in deze opsomming? Dan benijd ik u, want het is een prachtexemplaar. En toch ... als ik een prijs mocht uitreiken voor de mooiste in de lijst? Dan koos ik resoluut voor ... De Schryver. Of wat dacht u?

Reacties

Ann
Ann schreef

Ik steun je strijd Hanneke! ;-)

Hanneke
Hanneke schreef

Hey Ann! Die van DS waren ook leuk hè? Eindelijk gewoon de voornaam voor de achternaam schrijven, *zucht van verlichting*. Ik strijd hier (je weet wel waar) vrolijk door voor gerechtigheid voor de voornaam. De groetjes!

Hanneke

Namen noemen | Schrijf.beleeft
Namen noemen | Schrijf.beleeft schreef

[...] groot is het belang van een naam?” vroeg mijn collega Ann zich recent af. Heel groot, lijkt me. Het verschil tussen [...]

Tom Vanhoren (zeggen)
Tom Vanhoren (zeggen) schreef

Sterk bezig, Van de Plas ;-) Gisteren dropte DS toevallig ook leuke namen op http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=RE1SG7NM.

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.