Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Warschrijf kopbrekers

Wat Wim er in Warschrijf niet bij vertelde, is dat het schrijfmachinekwartet niet zomaar aan onze kantoormuur kwam te hangen. Twee duimdikke schroeven torsen de loodzware constructie. En het boorwerk daarvoor leverde would-be doe-het-zelvers Wim en mij niet alleen de courante kopbrekens, maar ook heel wat uitzonderlijke kopbrekers op. Letterlijk, want de koppen van liefst drie betonboren moesten eraan geloven. Kroniek van een legendarische klus.

Beuken voor een deukje

Het begon met een hilarisch rondje Hoger, Lager. Elke en ik balanceerden het paneel en werfleider Wim tekende potloodkruisjes op aangeven van Ilse - die ook nu de coördinatie niet kon laten. De mikpunten voor de klopboormachine waren gezet. Met een gigantische nummer tien in de boorkop én volle overgave stortte Wim zich op de kantoormuur. Na tien minuten keihard beuken ... had hij niet meer dan een 'deukje' in het pleisterwerk gemaakt. Het beton daaronder gaf geen krimp.

Klein beginnen

Tijd voor plan B: klein beginnen en groot eindigen. Eerst een gaatje boren met nummer vijf, vergroten met nummer acht, en dan de kroon op het werk zetten met nummer tien. Het plan leek te werken. Nummer vijf  baande zich redelijk vlot een weg door het beton. Alleen: er hing plots een brandlucht. Even de kop van de betonboor checken. Oeps: die was er niet meer ...

Tweede poging

Het boorwerk kostte ook de kop van de tweede betonboor. Die kregen we blijkbaar wel tot op de gewenste diepte. Tot we de boormmachine terugtrokken en er nog een stompje aanhing. Damn: boorkop los doormidden gebroken en de andere helft muurvast in het beton.

Driewerf hoera

Plan C dan maar. Met de allerkleinste boor uit de gereedschapskist pakten we het beton rond het achtergebleven stukje aan. In de hoop zo de doorgang weer vrij te krijgen. Wat lukte. Maar in de strijd met het beton moest ook nu de kop eraf van het derde boortje.

Hoe het afliep? Na veel vijven en zessen klaarden we de klus uiteindelijk met nummer tien.

Zo zie je maar: het zijn niet altijd teksten waarover we ons hier de kop breken ...

Reacties

Nieuwe opdracht | Schrijf.beleeft
Nieuwe opdracht | Schrijf.beleeft schreef

[...] schrijfmachines aan de muur net boven mij. Hoort u plots niets meer van mij? Dan heb ik ze vast op m’n hoofd gekregen. Maar als alles goed gaat, wil ik hier nog láng blijven schrijven. Híer met die nieuwe [...]

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.