Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Waarom Vriendtjes Tegen Kanker uw steun verdient

Ik droeg Fonds Vriendtjes Tegen Kanker voor als 'CoolDoel'. En kreeg meteen het fiat van Schrijf.be. Zo binden wij mee de strijd aan met eierstokkanker. Het project financiert het onderzoek door professor dr. Ignace Vergote en zijn team aan de KU Leuven. 

placeholder

Vriendtjes Tegen Kanker?

In 2012 wil studente Evelien Devriendt professor Vergote bedanken. Want hij behandelt haar op dat moment.

Samen met Evelien Van Passel wakkert ze hun vriendengroep aan. 'Vriendtjes Tegen Kanker' is geboren! Met de opbrengst van zelfgemaakte, appelblauwzeegroene oorbellen steunen ze het onderzoek naar eierstokkanker. 

Twee maanden later overlijdt Evelien. De Vriendtjes zijn zwaar onder de indruk. Maar al snel buigen ze hun verdriet om in hoop – volledig in de geest van Evelien zelf.

De verkoop van oorbellen breidt uit naar andere juwelen en acties om eierstokkanker onder de aandacht te brengen. De 5000 euro die Evelien zichzelf als doel stelde, blijkt in januari 2014 maar liefst verzevenvoudigd tot meer dan 35.000 euro!

Fonds aan de KU Leuven

Vriendtjes Tegen Kanker wordt een fonds aan de KU Leuven. Het rekent meer en meer op de steun van een breder publiek. Tom Lenaerts zet als peter mee zijn schouders onder het project. Hij herinnert zich Evelien Devriendt en haar broer Thomas nog van hun deelname aan De Pappenheimers

De opbrengst van het fonds gaat rechtstreeks naar onderzoek. Maar de Vriendtjes willen meisjes en vrouwen ook bewust maken van de silent killer, zodat ze er snel genoeg bij zijn. En ze steken een hart onder de riem van patiënten en hun omgeving. 

Schrijf.be als 'vriendtje'

Waarom Schrijf.be Fonds Vriendtjes Tegen Kanker steunt? Lise ontmaskerde mijn appelblauwzeegroene Vriendtjes-oorbellen, die ik bij een vriendin kocht. En ook andere Schrijfbe'ren bleken een (dichte of verre) link te hebben met Evelien. Haar verhaal en het engagement van haar omgeving inspireren. 

Hoe helpen we? Met 333 euro. Maar meer nog gooien we ons in de strijd als copywriters. In de aanloop naar Wereld Eierstokkanker Dag op 8 mei schrijven wij belangeloos de teksten die genezen vrouwen doen samenkomen. 

Wees zelf ook 'vriendtelijk'

U helpt natuurlijk ook. U leest deze blog, raakt geprikkeld, en leest verder

U schenkt aan het onderzoek of houdt er een uniek juweeltje aan over. 

En er is meer:

  • Op 24 augustus worstelen enkele Vriendtjes zich door de Finishers Triatlon in Knokke-Heist. Uw logo op hun T-shirt en website? Vanaf 50 euro strijdt het al mee ... tegen kanker. Mail pieterjan@vriendtjestegenkanker.be
  • Op 7 oktober dingt u mee naar de overwinning in de Vriendtjes Quiz in Leuven. Volgens Pappenheimers-concept met presentatie door peter Tom Lenaerts. Supporteren ook toegelaten! Mail evelien@vriendtjestegenkanker.be.
  • In december vindt u de Vriendtjes op de Leuvense kerstmarkt met juwelen en wenskaarten.

Sluit 'vriendtschap'!

 

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.