Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Vreemd Vlaams

Op regenachtige zondagen nestel ik me ’s morgens voor de televisie, en staar ik naar De zevende dag. Dat programma verleidt niet alleen de politiek geëngageerde medemens. Ook copywriters komen er aan hun trekken - met dank aan mediawatcher Chris Van Den Abeele.

Statuut Sergio

Chris stelde enkele weken geleden vast dat Vlamingen een vreemde taal hebben. Dat besloot hij na een reportage in het journaal. Die toonde een dolgelukkige dame, die net een handtekening van Peter Goossens en Sergio Herman had veroverd. Dat vond ze heel wat, want - ik citeer - Peter en Sergio zijn statuten. Neen, geen monumenten. Ach, de dame had een excuus: Sergio Herman laat niemand onbewogen.

Hongen en slingen

Mediawatcher Chris was gelanceerd: van statuten hopte hij naar een filmpje over mottig Vlaams om te eindigen bij … veldrijden. Want daar volgt de ene vreemde uitspraak na de andere:

Er hong regen in de lucht. Achterwielen slingen er heen en weer. Terwijl de paraplu’s er paraplu waaien. En de fietsen half zijn gat gekuist zijn. Niet moeilijk dat een van de veldrijders een gezicht op halfzeven had.

Nochtans geen Sergio Herman te bekennen tijdens de cross. Het moeten de gladde rennersbenen geweest zijn ...

Reacties

Ann
Ann schreef

Niet alleen Vlaams kan mottig zijn. Sergio mag dan wel een (mooie) Nederlander zijn, zijn Nederlands zelf is een stuk minder mooi ...

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.