Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Vakantieganger

Ik neem vakantie in mijn straat. Ik zie het nieuwe dak van het huis van mijn buurvrouw, en niet de troep in de goot. Bewonder de mooie bloemen van de buurman, in plaats van me te ergeren aan de zoveelste foutparkeerder. Het is een prachtige, zachte zomeravond en ik wil met al mijn zintuigen genieten van mijn straatje-om. Dus slenter ik over het voetpad en geef ik mijn ogen en oren de kost.

Een beetje verder blijf ik staan voor een groot winkelraam, waarboven een groot bord hangt met La marée erop. Een auto stopt. Iemand draait het autoraampje open en vraagt me de weg in het Frans. Ik help de man en kuier rustig voort. De laatste zonnestralen van de dag verwarmen mijn gezicht.  Ik moet me niet haasten: ik heb alle tijd.

Waar de straat een flauwe bocht naar links maakt, houd ik opnieuw halt. Mijn aandacht is gewekt door een aantal mooie spulletjes in de etalage. En ook door de sierlijke krulletters op de winkelruit: Inhérence.

Ik blijf vrolijk wandelen. Aan Mal d'amour ontmoet ik Hilde, die nog met mij in de kleuterklas heeft gezeten. We wisselen enkele nieuwtjes uit en ik flaneer verder. Passeerde ik niet net Naturel? En het houdt niet op: om de hoek ligt Maison Tarte d'Or en in een zijstraat opent binnenkort Folly (sic) d'enfants.

Waar ben ik? In Sint-Genesius-Rode? Neen. Overijse? Ook niet. Knokke-Zoute dan? Pas du tout. Ik loop verloren in een straat, hartje Waasland. Waar een deel van de winkeliers blijkbaar zo tuk is op Franstalige winkelnamen, dat ik me warempel op mijn favoriete Franse vakantiebestemming waan.

Van zoveel exotisme krijg ik dorst. Ik struin het plein over naar het terras van het café op de hoek. De kerkklok slaat halftien. Ik kijk naar boven en zie een immense leeuwenvlag wapperen aan de kerktoren. Dit is in scène gezet, schiet het door mijn hoofd, terwijl ik me neervlij op een koele terrasstoel. De cafébaas brengt me verbazend snel een frisse De Koninck en de krant van maandag 14 juli. "Santé!" toast ik naar het koppel dat aan het tafeltje naast me zit. Ze kijken me aan alsof ik van een andere planeet kom.

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.