Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Toilettaal

placetopeeWat doet u op het toilet? Beschouw dit maar als een retorische vraag ... u hoeft niet te antwoorden. Ik bedacht ze toen ik de grappige bestelwagen van PlaceToPee passeerde. Hét bewijs dat een leuke naam of slogan de aandacht trekt - om van de blote billen nog maar te zwijgen.

Spelplezier

Een snuggere bedrijfsnaam trekt niet alleen de aandacht. Hij dekt ook de lading. PlaceToPee zegt letterlijk wat het moet zeggen: het bedrijf zorgt voor urinoirs tijdens evenementen. Niet zomaar urinoirs, het gaat om Pleestations. Weer een toepasselijke naam, want PlaceToPee levert interactieve urinoirs ... waarmee u kunt spelen.

Plast u in het Pleestation? Dan detecteren enkele sensoren uw plasstraal. Die sturen het signaal door naar een computerscherm, waarop een spelletje verschijnt. Vrouwen hebben hiervoor uiteraard een plastuit nodig. Weer een helder, rechttoe rechtaan woord.

Taalplezier

Toiletgewoonten: er wordt niet vaak over geschreven, laat staan over gepraat. En dat is een spijtige zaak. Want geef nu toe: hoor je namen als PlaceTo Pee, Pleestation en plastuit? Dan kun je toch niet anders dan vrolijk worden over de speelsheid van onze taal.

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.