Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

They see me roll...atoring!

Collega Stefanie had het eerst gezien. Een bejaard dametje onderbrak haar schuifeltocht in de Locomotiefstraat om een praatje te maken met een oude bekende. En hoe gaat dat dan? Remmen opzetten, even omdraaien en ... lekker hangen in die rollator.

Hangin' out ... down the street

Er bestaan zelfs rollators waarin je kunt gaan zitten. Maar dit oudje beschikte over het hangmodel. Heerlijk onderuit gezakt wisselden ze weetjes uit over het weer, de kleinkinderen en de aardappeloogst. (In stereotiepen denken? Wie ... ík? Neeuh.)

"Hah, die hangouderen toch", grinnikte ik. Een van mijn favoriete neologismen. U kent ze misschien dankzij Benidorm Bastards, maar ook in het echte leven kom je ze tegen. Hangjongeren op leeftijd. Meestal veroorzaken ze weinig overlast. Al kampte de gemeente Bredene vorige zomer met enkele dronken exemplaren.

Kijk mama, zonder Engelsen!

Mij niet gelaten, dat was in West-Vlaanderen. Ik vind het vooral geweldig dat we voor één keer geen leentjebuur speelden bij het Engels. Nog straffer: de Taaltelefoon vermeldt zelfs twee synoniemen. Dag hangbejaarde, dag hangsenior!

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.