Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Taalvriendelijke barbecue

De zomer is er. Dat betekent: zon, zee, strand ... én barbecue. Werd u al uitgenodigd voor een BBQ-festijn? Ik wél. Maar dan voor een barbeque. Spijtig ... want dat bestaat niet volgens het Groene Boekje.

Missen is menselijk

Barbecue of barbeque: het klinkt hetzelfde, het smaakt hetzelfde ... maar ik word liever op het eerste uitgenodigd. Ik geloof dat een gastheer mét taalgevoel ook betere gerechten serveert. En dus ga ik niet naar de barbecue die Het Nieuwsblad organiseert, en zult u me niet zien bij De Suikerberg in Nederland. Al beseffen ze daar dat missen menselijk is. Onderaan op de pagina staat dan ook: "prijswijzigingen, type- en schrijffouten voorbehouden".

BBQ gezocht

Zelf een barbecue kopen, biedt geen oplossing. Typ ik op de website van de koopjeskrant 'barbeque' in? Dan krijg ik 36 hits. Typ ik barbecue, dan zie ik er maar eentje. Dan maar even op de website van een professionele verdeler kijken. Daar krijg ik niet alleen barbecues, maar ook barbecue-recepten, barbecue-dealers en barbecue-thema's ... voor een mooie, taalvriendelijke zomer. Toch sluit deze taalbewuste verdeler 'barbeque' niet uit. Hij zet het in de bronvermelding van zijn website, zodat ook taalklunsen daarop terechtkomen. Slim! Schrijf.be is trouwens even snugger.

Allemaal in rij

De barbeque-uitnodiging bracht mijn taalgevoelige maag  flink in de knoop, maar het kan altijd nóg erger. Zo lees ik net een recept op het internet: 'Côte à l'os op de barbequeue'. Dat belooft lange rijen ...

Reacties

Henk Pijnenburg
Henk Pijnenburg schreef

Over barbecues gesproken: tijdens mijn digitale zoektocht naar een nieuwe barbecue kwam ik een aanbod tegen dat ik u niet wil onthouden: "op het gehele assortiment GRATIS verzendkosten"

Er worden dus geen verzendkostenkosten gerekend ;-)

Zie www.barbecueswinkel.nl

Groeten,

Henk Pijnenburg

P.S. De eigenaar van de site is al op de hoogte van deze misser, dus wellicht wordt het binnenkort aangepast.

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.