Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Taalstad M

Af en toe gun ik mezelf een follietje. Dan schuif ik de woordenboeken opzij en lees ik een filosofisch boek. Vandaag is Ludwig Wittgenstein de gelukkige. Volgens deze Oostenrijkse wijsgeer kun je taal lezen als de plattegrond van een oude stad. Met kaarsrechte lanen vol oude beuken, smalle slingerstraten, zonnige terrasjes en hier en daar een doodlopende steeg. Oude patriciërswoningen staan oog in oog met nieuwbouwflats. Speelpleintjes in elke wijk.

Kijk, dat (her)ken ik. In die stad leven de schrijfberen. Wim was zo attent om ons te huisvesten in een licht en luchtig pand in de Leopoldstraat. Deze straat is niet genoemd naar Koning 1, 2 of 4 van België, zoals velen denken, maar wel naar de dichter Jan Hendrik Leopold. Wim koos precies die plek uit, opdat we ons er snel zouden thuisvoelen. 

Door het raam kijk je uit op een dromerig pleintje met in het midden een prachtige fontein. In de zomer eten we daar tijdens de middagpauze onze zelfgesmeerde broodjes op, terwijl we volzinnen uitwisselen. (Onzinnen deponeren we milieubewust in de vuilnisbakken.) Je vindt al het nodige binnen handbereik: een dagbladwinkel voor Elke of een koffiebar voor Ilse, ja er is zelfs een winkel met schrijfmachines, net om de hoek.

In deze stad is het zo heerlijk om te werken, dat we 's avonds met tegenzin opnieuw naar het platteland trekken, waar we slapen in een holle boom. Maar daarover zeg ik verder niets. Waarover men niet spreken kan, moet men immers zwijgen. 

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.