Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Sex of seks?

Seks is niet hetzelfde als sex. Dat weet ik na het lezen van Taal is zeg maar echt mijn ding. Paulien Cornelisse schreef het boek. Het gaat over taal. Niet over hoe mensen met elkaar zouden moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.

Dat is soms walgelijk, en soms aandoenlijk. Wat volgens Paulien Cornelisse in elk geval vaststaat, is dat mensen bijna nooit zeggen wat ze bedoelen. 'Als ik even heel eerlijk ben' lijkt de opmaat tot vriendelijk commentaar, maar is meestal de inleiding tot keiharde kritiek onder de gordel. Veel mensen vinden dat wij ons vooral door het gebruik van taal onderscheiden van wilde beesten. Paulien Cornelisse ziet taal niet als een teken van civilisatie, maar meer als een voortzetting van omgangsvormen uit de oertijd. We zijn nog altijd bezig elkaar te vlooien en tegen elkaar te gillen, alleen doen we dat nu op een veel ingewikkeldere manier.

Het boek is een bestseller in Nederland: meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Op de website van uitgeverij Contact lees ik het commentaar van Paul De Leeuw: "Dit boek is een genot om te lezen. Ontzettend grappig. Ik heb heel erg gelachen." De man heeft overschot aan gelijk. Het boek is hilarisch. Een echte aanrader!

Reacties

schreef

Dit boek is inderdaad echt super! Echt een boek dat je MOET hebben gelezen!!!

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.