Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Schrijven loont

Kent u Kiehl's? Het is een merk van verzorgingsproducten voor je huid en haar. En ik ga even schaamteloos reclame ervoor maken. Want ik kreeg van dat bedrijf ... een brief.

Beste B.

En niet zomaar een brief! Een handgeschreven brief! Ik kon mijn ogen haast niet geloven, toen ik de enveloppe opendeed. Een zekere B. Thielemans had de moeite genomen om me een heuse brief te schrijven. En niet gewoon afgeprint in een lettertype dat lijkt op een gewoon handschrift. Neeneen, ik kreeg krullige, bolle letters, geschreven in zwarte balpeninkt. Door een mens van vlees en bloed (en verzorgingsproducten).

Persoonlijke groeten

Was de tekst scanbaar? Nee, hij liep in een stuk door zonder tussentitels. Bevatte de tekst voordelen? Nee, hij vertelde me eigenlijk alleen dat ik nu een Kiehl's-klant ben (en dat dit een goede zaak is). En toch heb ik hem helemaal uitgelezen. Want die brief was helemaal alleen voor mij geschreven. Door B. Thielemans. En dat viel op. Een schot in de commerciële én emotionele roos!

Reacties

Wim
Wim schreef

Je ondervond het aan den lijve, Ann: handgeschreven enveloppen - en dus zeker brieven - verhogen het lees- en antwoordpercentage drastisch.

(Zie ook http://answers.google.com/answers/threadview/id/714335.html en http://www.buzzle.com/articles/7good-reasons-to-send-handwritten-direct-mail-campaigns.html)

Helaas, driewerf helaas, moet ik je toch uit je 'gepersonaliseerde' (dag)droom rukken.

Want er is software op de markt die handschrift perfect nabootst. Inclusief variaties in letters, en regels die nét niet helemaal recht lopen ... Een voorbeeld? http://www.irresistibleink.com/pmp2.html

Ann
Ann schreef

En tóch is de mijne echt. Of weet die software ook dat hij vegen moet maken en hier en daar bijna door het papier heen moet drukken? Ha! :-)

Kiki
Kiki schreef

Ojee Wim, betekent dit dat wij vanaf nu handgeschreven Schrijf.be-teksten moeten inleveren? Ik beken: ik heb het meest onleesbare handschrift van het noordelijk halfrond. (Ik moet zelfs het boodschappenlijstje afprinten, als ik wil dat mijn wederhelft de juiste soort speculoos meebrengt ...)

Wim
Wim schreef

Wees gerust, Kiki, zooooo masochistisch ben ik niet. Anns handschrift ís er haast geen, voor dat van Ilse heb je een loupe nodig, Toms …

Euh, ik zal het hier maar bij laten: ik heb maar twee ogen om blauw te laten slaan. En bovendien schrijf ik zélf onleesbaar. Leve de schrijfmachine! http://www.schrijfmachine.be

WimK
WimK schreef

Bwa, die schrijfmachines ... Er gaat niets boven de sensatie van het schrijven met een goede vulpen!

http://www.penmaster.nl/de_geschiedenis_van/48

Message in a box
Message in a box schreef

[...] Sweex blijkbaar ook. Want in de doos van het product zat een schattig briefje, dat er bijna echt handgeschreven uitzag. De tekst? Die vindt u hieronder. Hij toverde bij mij alvast een glimlach op de lippen. [...]

schreef

Je kan brieven, bedankkaartjes en enveloppen gerobotiseerd laten schrijven bij Edward Write, ze worden met bal- of vulpen geschreven op papier, je voelt dit ook en er zit variatie in. Niet meer van het echte werk te onderschijden.

https://edwardwrite.com

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.