Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Schrijf.beter 022

 1. U doet er beter aan om uw drukwerk uit te besteden. U besteedt uw drukwerk beter uit.
  De rode zin is bijna dubbel zo lang als de groene. Bovendien is de rode stroef en leesonvriendelijk omdat hij een taalomweg maakt.
     
 2. BOETIEK is de handelsnaam van RLZ Belgium N.V. nv.
  Voor de verandering eens een spellingkwestie: volgens de Woordenlijst schrijven we naamloze vennootschap met kleine letters.
   
 3. Jan, Piet en Claudio slaan de handen in elkaar ineen.
  Tenzij Jan, Piet en Claudio natuurlijk applaudisseren, want als ze echt besloten hebben om samen te werken dan slaan ze de handen ineen.
   
 4. Daar doen wij niet aan mee. Daaraan doen wij niet mee.
  Als we praten, willen we die voornaamwoordelijke bijwoorden wel eens vaker uit elkaar rukken. Voor verzorgde schrijftaal geldt nog altijd dat je ze zoveel mogelijk bij elkaar moet houden.
   
 5. Dan krijgen zij een fikse korting en u ... een genereus commissieloon. Dan krijgen zij een fikse korting en u ... ontvangt een genereus commissieloon.
  Je kunt krijgen in het tweede deel van de zin niet elliptisch weglaten. Want dan staat er eigenlijk en u krijgen ... Dus moet je in dat tweede deel het vervoegde werkwoord in de juiste persoon en het juiste getal herhalen. En u ontvangt een genereus commissieloon is een nog betere oplossing, want die vermijdt de herhaling van krijgen.

 

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.