Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Schrijf.beter 013

 1. Ik vertel u er meteen fier trots bij: onze nieuwe fabriek kende een perfecte start.
  Fier en trots verschillen subtiel: fier heeft alles te maken met eer en zelfbewustzijn. Een Amerikaan is fier op zijn vlag. Trots ben je op wat je doet of op je kinderen. Ik ben trots op schrijf.be én mijn (klein)kinderen.  :-)
 2. Selecteer producten en verzendingsopties voor uw pakketten (voor 11 uur, extra verzekering, sms naar afzender, ...).
  Selecteer producten en verzendingsopties voor uw pakketten (bijvoorbeeld: voor 11 uur, extra verzekering, sms naar afzender).
  Op het einde van de eerste zin staan vier leestekens achter elkaar. Dat is echt van het goede te veel. Als je de voorbeeldenreeks inleidt met ... bijvoorbeeld, heb je er nog twee. En ben je van dat heel vervelende en vooral nietszeggende  , ...  gewoon af!
   
 3. Onze hele lijn produceren wij in eigen beheer en is op-en-top Europees. Onze hele, op-en-top Europese lijn produceren we in eigen beheer.
  In de rode zin is 'onze hele lijn' lijdend voorwerp bij 'produceren' en onderwerp bij 'is' . Kan dus niet! De groene versie is trouwens scherper.
   
 4. In een tijdsscharnier dat onmiddellijk resultaten eist, wordt die leerperiode geleidelijk sociaal en economisch steeds minder aanvaard.
  'Geleidelijk' zit ook in de 'steeds' van 'steeds minder' en is dus dubbelop.
   
 5. De conferentie gaat door heeft plaats op donderdag in ons kantoor.
  Als er modaliteit in de zin zit (bijv.: waarschijnlijkheid, ontkenning, wens) mag je 'doorgaan' gebruiken. Als je bedoelt dat iets wél op het getouw staat of zeker zal gebeuren, dan moet je 'plaatshebben' of 'plaatsvinden' gebruiken.
   

Reacties

Een mama verkoopt
Een mama verkoopt schreef

[...] - de verkopers werden mensen. Meer nog: ouders - nét als ik. Dat werkt zo goed dat ik hen de taalfout zelfs vergeef. [...]

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.