Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Schrijf.beter 053

 1. Van alle topbedrijven hebben beheren wij de meeste patenten octrooien, instrumenten en diensten in beheer.
  Less is more, ook hier! In beheer hebben betekent precies hetzelfde als beheren. Maar slokt alleen meer woorden op. Dus kiest een moderne schrijver voor de kortere, de kortst mogelijke oplossing.
  En
  patenten: tja, typischere gewesttaal maken ze niet meer. Vergunningen is ook goed, als je octrooien wat raar vindt. Je kunt dus nog kiezen!
      
 2. Een uitgebreide jury kweet zich van zijn taak om selecteerde de winnaars op basis van stijl, frisse aanpak en technieken te selecteren.
  Soms glijden zelfs de beste schrijvers in hun schrijftaal mijlenver van de spreektaal weg. In tijden van Olympische Winterspelen skiet de uitdrukking zich kwijten van zijn taak om te  toch echt helemaal uit de (gemakkelijke) bocht, recht de vangnetten in. Gelukkig doet het allemaal geen pijn. Hoewel ... de ogen ...    
        
 3. Uw marketing loop niet naar behoren optimaal.
  Het stond zwart op wit op een van mijn wekelijkse collegerapporten en ik toonde het trots aan mijn blije ouders: "Marcel heeft deze week naar behoren gepresteerd, puik!" 
  We zegden en schreven toen wel 1959 ...
     

 4. Als patroon zaakvoerder ga ik ook de baan weg op.
  En nog van dat: patroonheiligen, tot daar aan toe. Hoewel: die zijn ondertussen ook al wel bijna allemaal met pensioen. Maar een beetje man of vrouw noemt zich toch niet meer patroon van een bedrijf. Bedrijfsleider zou ook nog kunnen.
  Zo'n zaakvoerder kan wel een baan aanbieden, maar hij of zij gaat de weg op. In het Algemeen Nederlands toch. Tenzij hij of zij gaat formule 1 autorijden, op een wielerpiste gaat fietsen of  gaat tennissen.
      

 5. Natuurlijk ondervingen losten we het probleem zo snel mogelijk op.
  Juist, ondervingen is niet helemaal fout, maar het klinkt stroef en ambtenarees. Dus krijgen we er gezamenlijk grijze haren van. En dan hebben we een nieuw probleem dat we moeten onder...oplossen! :)

    

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.