Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Schrijf.beter 033

 1. Hij kon verhinderen dat de top 5 niet volledig rood kleurde. Hij kon verhinderen dat de top volledig rood kleurde.
  Deze schrijf.beter behandelt linke wolfijzers en schietgeweren in het leven van een copywriter en bij uitbreiding iedere schrijver. Kiki en ik, de twee eindredacteuren van Schrijf.be, moeten telkens opnieuw zelf even nadenken en dan vallen de fouten weer op. Maar ze leiden altijd tot twijfel. Vaak heeft het te maken met dubbele ontkenning. Je loopt in deze vijf gevallen het gevaar, dat je telkens precies het tegenovergestelde zegt van wat je eigenlijk bedoelt. Dus toch maar even kijken!
   
 2. Het is niet ondenkbeeldig dat ze nog andere Grand Slams wint. Het is niet denkbeeldig dat ze nog andere Grand Slams wint.
  Niet + on- = dubbele ontkenning, dus een bevestiging.
   
 3. Maar ook de rol van de financieel directeur kan niet onderschat worden. Maar ook de rol van de financieel directeur kan niet overschat worden. Of: De rol van de financieel directeur mag niet onderschat worden.
  Een moeilijke en natuurlijk afhandelijk van de betekenis: hier was bedoeld dat de financieel directeur echt een heel grote rol had gespeeld.
   
 4. Ik ben niet het minst onder de indruk van die bedreigingen. Ik ben niet in het minst onder de indruk van die bedreigingen. 
  Als je wilt zeggen 'geweldig onder de indruk', dan is het 'niet het minst'. Wil je zeggen 'helemaal niet onder de indruk', dan is het 'niet in het minst'. Niet gemakkelijk, wel moeilijk uit elkaar te houden :) 
   
 5. Onmeedogenloos besliste hij over het lot van de kandidaten. Meedogenloos besliste hij over het lot van de kandidaten.
  Dit is natuurlijk een echte klassieker. Die kreeg ik al mee in de lagere school. En toch komt deze fout nog altijd vaak voor. Om mededogen mee te krijgen ...

 

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.