Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Weet u wat wij, copywriters, doen als we iets niet weten? Het aan Kim vragen. Want die weet alles. Van zandstraalfolie tot doorschuifvaatwassers: wat ons peinzend naar ons scherm doet kijken, lokt bij Kim een "awel, dat is ..." uit. Handig, want dat bespaart ons heel wat opzoekwerk.

Flapding

Een tijd geleden ging ik een cadeautje kopen voor een zwangere vriendin. Ik ging voor  zo'n schattig T-shirtje, met een ... euh ... flapje onder. En vroeg me luidop af hoe zo'n flap-T-shirt-ding heette. Waarop Stefanie voorzichtig 'body' opperde. Maar Kim vastberaden zei: "Neenee, dat is een romper!" Een wat? Nog nóóit van gehoord! Maar natuurlijk was het weer juist.

To romp or not to romp

Gelukkig weet Kim wel wat alles is, maar niet noodzakelijk waar het vandaan komt. Want volgens haar heette het zo, omdat het rond de romp van de baby zit. Maar ... in het Engels heet het ook zo. Dus hebben de Engelsen dan het woord bij ons 'geleend'? Ik houd er een andere theorie op na. A romper betekent in het Engels ook iemand die vrolijk speelt, wild beweegt. En laat rompertjes nu net het levenslicht gezien hebben als losse speelkleding voor kindjes ... Weet u het?

Reacties

Kim
Kim schreef

Kim, de allesweter, voelt zich heel vereerd met deze blog :-)

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.