Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Reizen met woorden

Bij mijn vakantie heb ik graag de perfecte soundtrack. Voor ik vertrek, zet ik zorgvuldig de juiste nummers op een cd'tje of mijn mp3-speler. Trek ik naar Spanje? Dan zit Manu Chao in mijn koffer. Ga ik uitwaaien in Bretagne? Dan vergezelt zeebonk Renaud me. En niet alleen omdat hun muziek de juiste sfeer oproept. Maar ook omdat hun teksten er boenk op zitten.

Met Jack op vakantie

Of neem Jack Johnson. Elke schreef hier al eens een ode aan de man, voor zijn teksten (én ook wel zijn goddelijke lijf). En volgens mij heeft hij hét ultieme vakantienummer geschreven: What you thought you need. De melodie is leuk, maar de tekst is gewoon helemaal juist. Geniet mee van dit stukje:

A map to keep beneath your seat, you've been to me in time I'll get you there
I fold it up so we don't find our way back soon, nobody knows we're here

We can park the van and walk the town
Buy the cheapest bottle of wine that we can find
And talk about the road behind how getting lost is not a waste of time
The water moor will take us home in the moment we will sing as the forest sleeps

Well it's all for the sake of arriving with you

Met woorden naar verre oorden

Ziet u het voor u? Rijdt u mee met hem in dat busje? Strandt u ook ergens in een zuiders dorpje, met een sympathieke fles wijn en veel voer voor verhalen? Ja he. Ik ook. Gewoon omdat de tekst zo goed geschreven is. Eenvoudig, beeldrijk, herkenbaar. Als ik de woorden lees, ben ik gewoon al met vakantie. En daarom: een pluimpje. Wim, mag Jack bij ons komen werken?

Reacties

Wim
Wim schreef

Voor Jack is er geen plaats, Ann.

Wél voor de beste singer-songwriter ooit: Warren Zevon. Helaas is die een beetje heel erg dood. Wat hij overigens zelf bloedmooi beschreef in zijn 'ultieme reis'-verhaal: "My Ride's Here". Met woorden naar ... de verste oorden.

Dit juweeltje van een song staat bol van filmografische en literaire verwijzingen. Zoals naar de romantische dichters die ook intens maar kort leefden: "Shelley and Keats were out in the street, and even Lord Byron was leaving for Greece."

Tekst op http://www.songmeanings.net/songs/view/3530822107858617470/

Bruce Springsteens eerbetoon aan Zevon vind je op http://www.youtube.com/watch?v=FJomp47BliE

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.