Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Professor plagiaat

"Ken jij Martin Stone?" vroeg mijn ma me onlangs. Ik fronste verwonderd de wenkbrauwen, toen ze me een krantenartikel onder de neus schoof. Het bleek een professor te zijn van het HIW, de faculteit waarin ik filosofie studeerde. De man pleegde blijkbaar al jarenlang enthousiast plagiaat: liefst 28 van zijn publicaties zijn niet (helemaal) van zijn hand.

Copy/pastewriter

Dat vond ik - op z'n zachtst gezegd - verbazend nieuws. Als het HIW me al die jaren nu één ding geleerd had, dan was het wel dat plagiaat not done is. Een wijze raad die ik altijd gevolgd heb, ook als copywriter. Natuurlijk, alles is al geschreven. Het is niet erg om redeneringen of gedachtengangen van iemand anders over te nemen. Zolang je het in je eigen woorden doet én je bronnen correct citeert, is er niets aan de hand. Maar gewoon plat plagiaat? Professor Stone had ons beter zijn teksten laten herschrijven. Deze vroegere filosofe had dat met véél plezier gedaan ...

Reacties

Wim Van Rompuy
Wim Van Rompuy schreef

Blijkbaar kennen ze op het HIW Copyscape nog niet: http://www.copyscape.com - ook al werkt dát alleen maar voor teksten gepubliceerd op internet.

Zie ook http://www.schrijf.be/copywriting_tips_copyright.htm

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.