Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Open moet het zijn

Ik kende en bewonderde The Scene al langer. En sinds mijn lief met zijn hebben en houden bij me introk, heb ik - naast mijn eigen schat - ook de tekstenschat van dichter en zanger Thé Lau in huis, op cd weliswaar. En ik ben verliefd. Ja, ook op mijn lief. Maar dat terzijde.

Woordenorgasme

De lyrics van 'den Thé' hakken diep in op het mensengemoed. Bovendien voel ik als tekstschrijver een gezonde jaloersheid, als ik zijn teksten hoor. Hij weet met rake woorden een beeld te schetsen dat volledig klopt. Je bent mee, je ziet de scène, je weet wat hij bedoelt:

"En ik denk helder en bezopen
wat ik liever anders had gedaan
aan de kans die je nooit moet laten lopen
aan degene die je niet moet laten gaan ..."

'Helder en bezopen': twee woorden, en zo juist! Respect ...

Teksten die raken 

Ja, ik ben fan, dat leest u juist. En ergens tussen de lijnen geeft Thé me nog een paar copywritingtips.

"... ik hoor mijn eigen woorden vallen
niemand wordt geraakt
en ik zoek naar het woord dat alles openmaakt ..."

Je kunt schrijven en zeggen wat je wilt. Maar als niemand luistert ... rethink and rewrite!
En dat is wat we bij Schrijf.be voor u doen: open teksten schrijven. Want dan pas luistert uw klant.
Coördinator Esther weet er alles van: geef haar een belletje.

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.