Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Oma's woordenboek

Aan het begin van een nieuwe werkweek wisselen de schrijfberen steevast de wildste weekendverhalen uit. Al wil het wildgehalte wel eens variëren. Zo vertelde ik een van de voorbije weken over een uitstapje met ... mijn oma.

Op stap met oma

Begrijp me niet verkeerd: mijn oma zal in haar jonge jaren best een wilde dame zijn geweest. Maar die haren is ze vandaag wat kwijt. Toch vind ik het nog altijd een supervrouw. En zoals het een goede kleindochter betaamt, ga ik dus graag met haar op stap. Alleen gaat dat niet meer zo vlot. En dus kabassen we wanneer we samen wandelen.

Uit grootmoeders tijd

Kabassen? Mijn anders zo slimme collega's hoorden het in Keulen donderen. Vreemd! Ik gebruik het woord al járen - van toen mijn overgrootmoeder nog leefde. Die kabaste ook altijd ... ze haakte dus haar arm in de mijne. Maar dat laatste klinkt zo omslachtig.

Wandeloproep

De Dikke van Dale geeft mijn collega's gelijk, want ook hij kent het woord niet. En dat vind ik spijtig. Want geef nu toe: kabassen klinkt toch fantastisch. Vandaar mijn oproep: maakt u samen met uw geliefde een romantische herfstwandeling? Plant u een uitstapje met een van uw grootouders? Of stapt u met een aantal vrienden de nacht tegemoet? Loop dan knus bij elkaar... en kabas dat het een lieve lust is.

Reacties

Bert
Bert schreef

Wordt kabassen met oudere mensen als 'ons oma' dan niet kale-bassen? Of was dat toch weer iets anders?

Shiva
Shiva schreef

en ik sjakosj al jaren met ons ma...

onbegrijpelijk dat er mensen zijn die deze uitdrukking niet kennen. Het woord (of je nu over een kabas of een saccoche spreekt, doet er niet toe) dekt toch volledig de lading?

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.