Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Namen noemen

"Hoe groot is het belang van een naam?" vroeg mijn collega Ann zich recent af. Heel groot, lijkt me. Het verschil tussen een leven als Jan met de pet of een bestaan als kop van Jut. Zo bericht De Standaard van 10 juni over een Zweeds koppel dat na een 'juridische veldslag' de toelating krijgt om hun kind Lego te noemen.

Halfdronken aangifte

Dit is dus niet aan de postpartum-roes van de vader te wijten. Die na een nachtje feesten de ambtenaar van de burgerlijke stand olijk bestookt met de gekste namen. Zo'n vader kun je als kind later misschien nog vergeven. Of alvast begrijpen - toch na je eerste kater.

Haatdragend ouderpaar

Neen. Dan zal je deze mensen maar als ouders hebben. Die duidelijk toerekeningsvatbaar zijn op het moment dat ze je officieel naar een blokkendoos noemen. En die bovendien een gerechtelijk proces van maanden willen doorworstelen om je de rest van je leven voor paal te zetten.

Koffiepot en theekannetje

En dan valt een naam als Lego misschien nog mee. Maar wat dacht u van Ikea? Of Veranda. Volgens het artikel in DS zijn dat de namen die het net niet haalden. Gelukkig. Want het zal je naam maar zijn: Deurklinkie, Vlooike, Gamma of Weba. U ziet het. Inspiratie nodig? Bel gerust ... We geven er graag een traumagarantie bij. 

Reacties

Kiki
Kiki schreef

Toen ik de tantekes (krasse zussen van mijn opa) zes jaar geleden de namen van mijn tweeling meedeelde, reageerden ze als volgt: "Lena, da's schoon. Maar Jasper, da's zeker iet 'Ollands?"

Met excuses aan onze Nederlandse lezers, maar in het vocabularium van mijn tantekes betekent die uitdrukking weinig positiefs. Voor hen klonk Jasper even exotisch als Ikea.

Ik wil maar zeggen: wie weet hoe onze achterkleinkinderen zullen heten?

Ann
Ann schreef

Misschien dragen ze dan de naam van de plek waar ze verwekt zijn. Dan krijgen we vast véél Ikea-gerelateerde namen: Klippan, Malm, of misschien wel Docksta ... :-)

Ann
Ann schreef

Ikea? Help ... stel je voor dat hier iemand zijn of haar kind Schrijf.be zou noemen? "Schrijf.beeeee, komen eteeeeen!"

WimK
WimK schreef

Je zult maar Tom Tom heten. Denken ze dat je stottert.

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.