Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Met andere ogen

Tegendraads

Ik handel graag tegendraads. Ik ben zo. Als iedereen naar zee wil, blijf ik het liefst thuis. Is er een televisieprogramma dat ik moet gezien hebben? Dan kijk ik niet, of hoogstens stiekem van boven mijn boek dat niemand anders leest. Dus nu hij over de wereldwijde problemen van de automobielindustrie hoort, wil deze jongen per se een auto kopen.

Uitvluchten

Burgerzin, naastenliefde, veilige geldplaatsing: vandaag hoef ik me niet meer te schamen als ik flink wat geld wil uitgeven. Uitvluchten genoeg. Ik maak een afspraak met mijn garagehouder, neem voor alle zekerheid mijn vrouw mee, en stap met haar de toonzaal binnen. Het is er ongewoon rustig. Zo shop ik graag: in alle rust kiezen.

Scrupuleus

De verkoper doet niet moeilijk, mijn echtgenote nog minder, we worden het snel eens over welke auto we willen kopen. Ja, zelfs de gevreesde prijsonderhandeling verloopt als een fluitje van een cent. Haal de bestelbon maar boven!

"Eh, er is nog één ding," zegt de verkoper, "in welke kleur had u de wagen gewenst?" Ik weet opeens waarom ik mijn vrouw heb meegebracht.

"We hebben nu een rode, dus we kunnen toch niet opnieuw ...", begin ik.

"Een kersenrode," zegt mijn vrouw, "nu is hij kersenrood." Zij heeft gelijk, en is bovendien modebewust. Ze zet ook graag de puntjes op mijn i, en doet dat heel secuur. Kijk het maar na, u zult geen i'tjes van mij vinden zonder haar puntje.

"Nu, die grijze in de toonzaal, vind ik niet mis", opper ik. Deze keer is het de verkoper die voorzichtig tussenkomt: "Dat is geen grijze, maar een ecumeblauwe, de kleur varieert volgens de lichtinval."

"O, interessant, en in welke kleuren kunnen we hem nog allemaal kiezen?" vraag ik mijn dealer. De man neemt er een brochure bij. Ik begrijp snel waarom. "Dyna rood, vetmer groen, asbeige, cassiopeia-, platinum- of eclipsgrijs, en ook nog crepusculeblauw", somt hij op.

Ik grom binnensmonds. Welke copywriter heeft die kleuren bedacht?

"Hebt u hem ook gewoon in het wit?" vraag ik. De tegendraadse jongen in me steekt weer de kop op.

"Ja, maar dan wel in het ijswit", zegt de verkoper.

"IJswit?", roep ik uit. Ik kijk in de verschrikte, maar lieve, crepusculeblauwe ogen van mijn vrouw. Zo heb ik er nog nooit in gekeken. "Zullen we toch maar een auto nemen in die ... eh ... onbestemde kleur uit de toonzaal?"

"Akkoord", lacht zij. Deal.

Reacties

Tom
Tom schreef

HI-LA-RISCH, Wim! LoL

Wim Van Rompuy
Wim Van Rompuy schreef

De verkoper lachte vast ook 'vetmer groen' terwijl hij 'dyna rood' aanliep ...

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.