Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Love me tender

Meestal zijn onze klanten Nederlandstalig. Maar soms moeten we ons al stotterend door telefoongesprekken en français worstelen. Of herlezen we drie keer onze Engelse mail voor we hem met cold feet versturen. Vaak weten we eigenlijk wel hoe het moet, maar is het een kwestie van er weer 'een beetje in te komen'. En soms leren we écht nieuwe dingen.

Tedere offerte

Zo moest ik onlangs in het Engels schrijven dat ik een offerte zou maken voor een klant. Ik was al eens het woord quote in die betekenis tegengekomen. Maar het bleef me doen denken aan een citaat. Dus keek ik op Bable Fish voor een alternatief. Het resultaat? Tender. Huh? Juist ja. Verder opzoekwerk leerde me dat dit woord inderdaad zowel 'teder, zacht, mals' als 'offerte' betekent. Leuk, hoe een heel zakelijk woord plots véél warmer klinkt ...

Reacties

Wim
Wim schreef

De realiteit is genuanceerder.

In de Belgische farmamarkt (waaruit ik kom) is een 'tender' alvast géén offerte. Wel een vraag voor offertes aan verschillende producenten van een vergelijkbaar geneesmiddel - bijvoorbeeld een vaccin. Een soort openbare aanbesteding dus. In ruil krijgt wordt dan bijvoorbeeld alleen het product van het 'winnende' farmabedrijf terugbetaald. En compenseert dat de lagere prijs met een groter volume.

Zie ook http://kce.fgov.be/index_en.aspx?SGREF=15991&CREF=15831

Ann
Ann schreef

A call to tender? Een schreeuw om tederheid! Oooooh ... mooi ;-)

Wim
Wim schreef

call FOR tender ...

Ann
Ann schreef

Heu ... woeps. Nu ja, nog steeds mooi ...

WimK
WimK schreef

Ook in de financiële wereld kent men 'tenders'. Daar wordt het gebruikt als een bod onder gesloten omslag, waarbij het interessantste bod de effecten krijgt toegewezen. De Schatkist gebruikt de techniek bijvoorbeeld voor de toewijzing van schatkistcertificaten. Misschien een ideetje voor de regeringsvorming ;-)

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.