Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Lost in translation 6

Ik bestookte u al met mijn communicatieproblemen tijdens mijn Chinese reis. Maar het strafste verhaal? Dat hebt u nog te goed.

Sashimi = carpaccio?

Mijn vriend en ik gingen op restaurant in Shanghai. De diensters spraken een mondje Engels, op de kaart stonden Engelse vertalingen: wat kon er misgaan? Vol vertrouwen bestelde ik als voorgerecht Geo-Duck Sashimi. In de overtuiging dat ik een carpaccio van eend had gevraagd. De dienster kwam na de bestelling nog twee keer terug, met een vage vraag over mijn schotel. Toen had er eigenlijk al een belletje moeten rinkelen. Maar nee, Ann moest en zou eend eten.

Vreemde eend om in te bijten

Even later verscheen mijn voorgerecht. Maar ... de eend zag er wat bleekjes uit. En smaakte verdacht veel naar vis. Blijkbaar was er een kleine communicatiefout opgetreden bij de bestelling. Ach, niet getreurd: het was lekker. Dus at ik het hele bord vrolijk leeg. Wel een stevig bord, voor mij alleen. Als voorgerecht. Maar nog altijd ging er geen alarm af in mijn hoofd.

Dure communicatiefout

En toen kwam de rekening. Mijn vriend - die (on)gelukkig aan het begin van de maaltijd had aangeboden om te trakteren - trok even wit weg als mijn voorgerecht. En mompelde iets over 'stevige btw'. Later bekeken we de rekening van naderbij. Alles wat we besteld hadden, bestond uit één portie. Behalve mijn voorgerecht: die schotel telde blijkbaar voor liefst negentien porties. En kostte ... tweehonderd euro.

Voorlichting op restaurant

Toen we - lichtjes aangeslagen - weer buiten stonden, sms'te mijn vriend naar een kameraad in België. Wat was in 's hemelsnaam die geoduck en waarom was dat zo duur? Wel, geoduck bleek een tweekleppig schelpdier te zijn. De Nederlandse naam is 'zwanehalsmossel'. Maar beter bekend staat het bizarre beest als ... zeepiemel. Jawel. U leest het goed. Zeepiemel. Ik. Heb. Dat. Gegeten. En de naam is helaas bijzonder goed gekozen.

Moraal van het verhaal? Slechte communicatie kan u duur te staan komen. En voor u het weet, neemt u wel héél vreemde woorden in de mond ...

Reacties

Kiki Feremans
Kiki Feremans schreef

Yikes!

Maar ook wel: Hi-la-risch!

Joris
Joris schreef

Ann ... geef gewoon toe ... culinaire goeroe die je bent ... jij wist goed genoeg op voorhand dat dit zeepiemel was. :)

Wim
Wim schreef

Net via je hyperlink geleerd dat die piemel honderdvijftig jaar oud wordt! Heeft die dan ook Viagra nodig?

Wim
Wim schreef

Ann, jouw zeepiemel zorgt voor algemene hilariteit op de opnameset van een kookprogramma: http://www.youtube.com/watch?v=hOhmW4rNWcw

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.