Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Loodgieterswijsheid

De loodgieter komt, want de cv-ketel lekt. Ik laat de man binnen in mijn kelder, maar blijf zelf veilig boven aan de trap staan. Ook voor zijn kopje koffie ga ik niet naar beneden. Want ik zie ze liever niet dan wel - die akelige spinnen.

"Ah", zucht de loodgieter. "Spinnenangst, daar had ik vroeger ook last van." Een loodgieter met schrik voor spinnen? Ook niet praktisch, hé! Hij vertelt me hoe hij zijn spinnenangst kwijtraakte door ze gewoon te trotseren. Met opgeheven hoofd. Of dat ook geen goede tip voor mij was?

Ja man, vertel mij iets over een opgeheven hoofd. Daar weet ik alles van. Ik ging tot voor kort met zo'n hoofd door het leven, van 's morgens vroeg tot 's morgens vroeg. Mijn hoofd was zo opgeheven dat ik er nekpijn van kreeg. En trotseren dat ik deed!

Ik gaf vorming aan Waalse syndicalisten, die vlak voor mijn spreekgestoelte een robbertje begonnen te vechten. Ik organiseerde een congres voor de Belgische metallo's, en liet als afsluiter voor een volle zaal de bamba spelen. Ik gaf muziekles in een katholieke school, en begeleidde de kerstmis op orgel (ik had nog nooit een orgel van dichtbij gezien). Ik gaf workshops volksdansen aan pubers die mij zelf eerst nog de basisstappen moesten uitleggen. Ik trad op met een kamerorkest in het Gentse conservatorium en viel van het trapje op het podium. Ik speelde de canon van Pachelbel voor een examen, en eindigde als enige vijf maten te laat. Maar ... altijd met opgeheven hoofd!

Geen enkel gevaar was mij te min. Behalve dan ... de spin. 

Reacties

Spinnen: over woord en ... daad?
Spinnen: over woord en ... daad? schreef

[…] zit een spin in bad!!!”, gilt mijn jongste dochter. Ik gil bijna mee. Want, ondanks alle loodgieterswijsheid, is mijn angst voor spinnen groter dan de hare. Maar gelukkig is mijn zelfbeheersing nóg groter. […]

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.