Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Lees.be

Ann heeft een UBN - lijstje en Marcel verrijkt ons met zijn schrijf.beter-reeks. U begrijpt dat ik niet kan achterblijven. Alleen: ik verspreek me niet zo vaak als Ann. En Marcel weet het inderdaad altijd beter.

Altijd een beetje lezen

Toch zal mijn eigen blogreeks er komen. Eén met fijnzinnige, literaire hoogvliegers. Want mijn schrijfbeer-profiel verraadde het al: ik ben verslaafd aan lezen. En nu ik bij Schrijf.be werk, krijg ik daartoe nog meer kansen. En dan heb ik het niet over alle briefingdocumenten en andere teksten die ik hier mag doornemen. Ik heb het over echte boeken. Pareltjes van werken - u zou van minder lyrisch worden. Want om naar Schrijf.be te komen, neem ik de trein. En voor mij is de trein altijd een beetje lezen.

Verdwalen in verhalen

In de hobbelende treinwagon verdiep ik me in literaire meesterwerkjes, meeslepende thrillers, of ontroerend proza. Ik verdwaal in de verhalen. Maar ik raak tegelijkertijd ook onder de indruk van mooie woorden, spitsvondige uitspraken en sprankelende zinnen.

Wondere wereld der boeken

Dus ... als Ann haar neologismen in de kijker mag zetten en Marcel zijn volk mag leren schrijven. Dan mag ik - wat zeg ik, moet ik - u meenemen naar de wondere wereld der boeken. En u te pas en misschien te onpas verrassen met een wondermooi zinnetje dat ik in een van mijn boeken opmerkte. U bent bij deze gewaarschuwd!

Als voorsmaakje krijgt u er zelfs al één:

Het hart van een vrouw is een labyrint van subtiliteiten dat de onbehouwen geest van de man uitdaagt. Als u een vrouw werkelijk wilt bezitten, moet u denken zoals zij en als eerste haar ziel veroveren. De rest, dat zoete, zachte omhulsel waardoor je je verstand en deugdzaamheid verliest, is een extraatje. (Carlos Ruiz Zafón - De schaduw van de wind)

Reacties

Lees.be 3
Lees.be 3 schreef

[...] weken tussenuit. Resultaat? Ik mocht me veertien dagen lang verdiepen in fantastische boeken én dito zinnen. Ik laat u alvast even meesmullen van dat literaire [...]

Lees.be 2
Lees.be 2 schreef

[...] neem u nog eens mee naar de wondere wereld der boeken. Daar waar straffe schrijfsels ons [...]

Mooiewoordenlijstje
Mooiewoordenlijstje schreef

[...] Onze prooien zijn mooie zinnen, onze oogst: woorden. Zo heeft Ann haar UBN en citeert Kim prachtparagrafen uit de wereldliteratuur. En ik? Ik steek mijn liefde voor mooie woorden en hun herkomst niet onder stoelen of [...]

Wim
Wim schreef

"Het hart van een vrouw is een labyrint."

Om over haar hoofd nog maar even te zwijgen, waarin het eenvoudig bedrade mannelijke brein hopeloos verdwaalt - zelfs mét gps.

Zie ook http://www.garagetv.be/video-galerij/ghostwriter/Het_verschil_tussen_mannelijke_en_vrouwelijke_hersens.aspx

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.