Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Kleine copywriter

Goedemiddag, u spreekt met Rodaan Al Galidi. U stuurde me onlangs zo'n vriendelijk mailtje om me te feliciteren met mijn boek 'Dorstige rivier.

Jezus, ik heb God aan de lijn”, schiet het door mijn hoofd. Rodaan Al Galidi, een schrijver van dat kaliber, hangt zomaar bij mij aan de telefoon om mij te bedanken! Ik stuurde de man inderdaad een berichtje, want ik vind zijn boek schitterend. Ik las het op mijn Vakantie aan zee.

Het deed hem plezier dat ik zijn boek graag had gelezen. En wat vond ik er nu precies goed aan? Zelf had hij schrik dat het te zwaar op de hand was. Ik stamelde wat over prachtige vertellingen, wervelende stijl, verrassende humor, ... Ik ben geen vlotte babbelaar, en al helemaal niet aan de telefoon.

Ik was de enige die met een mailtje op zijn boek had gereageerd. En de recensies waren op één hand te tellen. “Oh, maar bij ons in de bib was u een groot succes. Uw boek stond op zo'n speciaal staandertje”, ging ik helemaal de dieperik in.

We hadden het daarna nog over van alles en nog wat: mopshonden, het verschil tussen Antwerpen en Gent, dat hij vroeger parkieten had, hoe ik mijn boterhammen verdien ... “Ik ben copywriter. Ik schrijf commerciële teksten voor bedrijven en zo.”

Schrijven is mijn hobby”, zei de grote schrijver.
Schrijven is mijn werk”, dacht de kleine copywriter.

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.