Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Kim neemt een loopje

Duikt Kim Gevaert onder de acht seconden? Acht seconden!? Jawel, zo stond het er letterlijk. Allez, toch in de Franse brontekst die ik enkele dagen geleden hertaalde. Kim pulvérisera-t-elle les 8s? Het uitdagende vraagje spurtte weg uit een introtekst over de Olympische Spelen. Maar haalde de finish niet.

Met alle Chinezen

Die acht seconden stokten mijn pen. Leek me wel heel erg snel! En inderdaad: het wereldrecord op de 100 meter staat al meer dan twintig jaar op de naam van de Florence Griffith-Joyner. De tijd van de excentrieke Amerikaanse? 10.49. Moest ik even opzoeken, alleen haar exuberante kunstnagels stonden nog in mijn geheugen gegrift. De snelste man? Dat is de Jamaicaan Asafa Powell. Toch bleef ook hij met 9.74 ruim boven de acht seconden.

Hoger! Sneller! Verder!

Het zit ons Belgen een beetje in de volksaard. Hebben we eens enkele absolute sporttoppers, dan leggen we de lat meteen op duizelingwekkende hoogte. Tom Boonen die een rit wint in de Ronde? Tja. Justine die zich tot voor kort telkens naar een volgende Grand Slam smashte? Nou en?

Olympische koorts

Had de brontekstschrijver even last van de Olympische koorts? Ach, hij nam vast gewoon een horde te veel op zijn toetsenbord. Wat het werd in mijn hertaling? Haalt Kim de finale? Dat zou fantastisch zijn én meteen goed voor de mooiste lach van hier ... tot in Peking.   :-)

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.