Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Kent u Tilak?

Ik lees Tilak, een glossy met een mening. Op de cover: Feesten met de goden, Insecten als delicatesse, Sterke vrouwen, ... Mijn aandacht hebben ze. Mijn geld ook, want de 5,95 euro gaat naar Broederlijk Delen.

Nu ben ik vrijzinnig. Overtuigd, zoals dat heet. Geef ik geld, dan liever aan een organisatie zonder christelijke inspiratie. Maar dit magazine overstijgt moeiteloos al mijn zuilen.

Het is de allereerste keer dat Broederlijk Delen - of een andere Vlaamse ngo - zoiets doet. De publicatie is tegelijk het startschot voor hun nieuwe vastencampagne. De stunt is een idee van communicatiebureau Markee. Die mensen werken gratis voor Broederlijk Delen. Ook de bijdragen van onder andere Kristien Hemmerechts en Yves Desmet zijn gratis, lees ik in de krant.

Chapeau! Dat vind ik straf. Zelf leef ik van het aantal regels en lettertekens, met of zonder spatie. Ik declareer rigoureus werkuren en factureer opdrachten à la lettre. Gratis staat weinig of niet in mijn woordenboek. Logisch dat mijn geregelde bestaan even blijft haperen aan deze ontembare solidariteit.

Reacties

Elke
Elke schreef

Ook ik kocht Tilak en was ... meteen verkocht. Een glossy over vrouwen met Feeling en Flair. Maar dan uit India Enfin. Eigenlijk gaat het meer over vrouwen met ballen. Want wat die dames elke dag opnieuw neerzetten in uiterst barre omstandigheden, neigt naar het kleine heldendom. Zo zie ik het toch. En dat verdient een spread in een goed gelezen tijdschrift. Voor mij is dit een mooi voorbeeld van emancipatie voor de Derde Wereld. Gedaan met het eeuwige beeld van het dankbaar knikkende negertje. Of hoe je met respect, inzicht en het gepaste medium mensen in het juiste (en voor westerlingen herkenbare) perspectief kunt zetten. Proficiat Broederlijk Delen en Markee.

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.