Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Jingle blog

"Het is weer zover, het is weer advent, kijk hoe het eerste kaarsje brandt." Zegt dat liedje u iets? Mij wel: we zongen het op de lagere school, in de donkere dagen voor Kerstmis. Helemaal vrolijk werd ik van die aanloop naar het grote feest. Dennengeur en lichtjesschijn: het deed me elk jaar weer glunderen.

placeholder

Het is wéér zover

En dat doet het nog altijd. Ik kan me meestal inhouden tot Sinterklaas weer op zijn stoomboot richting Benidorm zit. Maar dan ga ik onherroepelijk loos. Ook dit jaar. Ik parkeerde op zes december stipt mijn kamerbrede kerstboom in de woonkamer. Kleefde een paar dagen later op alle pakjes eronder een kaartje, waarop ik met een goudkleurige stift de naam van de gelukkige neerpende. En ook op het werk plantte ik een kerstboompje. Een lelijk exemplaar in doorzichtig plastic, dat van kleur verandert als je het in je usb-poort plugt. Mijn collega's hebben al officieel protest aangetekend. Ik verwacht hun petitie tegen het onding elk moment op mijn bureau.

Christmas block

Maar ik zit met een probleem (ja, buiten mijn kerstneurose, ja). Gisteren wilde ik kerstkaartjes schrijven. Ik had ze op tafel gelegd, mijn adressenlijst netjes ernaast, en dit keer een zilverkleurige stift opgediept. En toen ... blokkeerde ik. Ik wist helemaal niet wat schrijven. Zat volledig zonder inspiratie. Sneeuw in mijn hoofd. Deze copywriter was haar kerstkluts volledig kwijt. Paniek! Van iemand die de godganse dag schrijft, verwachten mensen wel wat originelers dan 'prettige feestdagen'. Pure faalangst deed me de das om ...

Vanavond waag ik een nieuwe poging. Maar suggesties zijn altijd welkom ...

Reacties

Pluk
Pluk schreef

Om je verder de vernieling in te helpen ... er is óók nog verschil tussen een "gelukkig nieuwjaar" en een "gelukkig nieuw jaar".

Helpt dit?

"Hoera! Het is bijna 27 december! Mijn redding van 2008. Want dan heb ik nog bijna een heel jaar om na te denken wat ik voor de volgende kerst ga schrijven."

Succes!

Elisa Demeersse
Elisa Demeersse schreef

@Pluk :-)

Je ergens onderuitschrijven. Is dat een uitdrukking?

Pluk
Pluk schreef

Elisa: Jazeker! Totdat de eindredacteur onderschrijft dat het niet zo is.

Abdij Keizerberg
Abdij Keizerberg schreef

Met Kerst herdenken we de geboorte van onze Heiland, Jezus Christus. Dus het kan niet mooier dan uw dierbaren Gods warmte en zegen toewensen. Ann, Pluk, Elisa ik wil u graag een verlichte Kerst wensen zodat al het donker om u heen verdwijnt.

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.