Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Inbundige vreugde

De voetbalcompetitie is opnieuw begonnen en voor een voetbalbeest als ik is het dan altijd een beetje feest. Niet dat ik het niveau van onze eigenste competitie om te gillen vind. Maar toch gaat af en toe het licht een beetje aan.

Inbundig

Want laat nu een van de weinige betere spelers in onze competitie ook nog eens zorgen voor een taalhoogstandje om van te snoepen. Dan likkebaard je als toeschouwer toch! Stijn De Smet scoorde een wonderschoon doelpunt tegen zijn ex-club Cercle Brugge, maar dufde niet te euforisch juichen om de oude supporters niet tegen het hoofd te stoten.

Na de match confronteerde Filip Joos hem met die sobere goalviering. Antwoord van Stijn: "Ja, ik vond dat ik dat inbundig moest vieren. Allee, meer inwendig."

Mooi

Toch mooi zo'n taalvernieuwer. Het tegendeel van uitbundig is vanaf nu inbundig. Veel beter dan inwendig, laat staan ingetogen. Weg met die verouderde termen, leve inbundig.

We kunnen ook verder gaan op de nieuwe taalweg: inzonderlijk voor heel gewoon, indagend voor verzoenend, ingelaten voor triestig, ingeput voor fris en monter.

Wie doet beter?

Reacties

Pluk
Pluk schreef

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.