Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Ik kan niet schrijven

Ja, u leest het goed. Ik kan niet schrijven. En dat voor een copywriter. Zolang ik voor een toetsenbord zit, zit ik safe. Maar geeft u me een pen in de hand? Dan loopt het fout. Ik heb namelijk een monsterlijk handschrift.

Schoolschrift

De lessen schoonschrift? Een nachtmerrie! Met het puntje van mijn tong tussen de lippen geperst, zat ik kromgebogen over mijn schrijfsels. En haalde ik zelden het einde van het blad zonder acute schrijfkramp, van pure inspanning. Resultaat? "Zorg: 2/5. Doe beter je best, Ann!"

Nieuwjaarsbrieven waren ook zo'n kwelling. Ik probeerde wanhopig om mooi te schrijven, maar mijn zinnen verzandden in miezerige, onleesbare lijntjes. Mijn leerkrachten waren er dan ook van overtuigd dat ik in de voetsporen van mijn vader zou treden. Die drijft sinds jaar en dag ook alle apothekers tot wanhoop met zijn onleesbare doktersbriefjes ...

17.93 uur

En de ellende duurt voort. Laatst sakkerde ik op de NMBS. Waar was die trein van 17u53? Die ik op hun website had gevonden en in mijn agenda genoteerd? Volgens het infoblad was die al om 17.33 uur vertrokken. Aarzelend keek ik nog eens in mijn agenda. Hmm. Bij nader inzien kon die 5 best wel een 3 zijn. En als ik heel eerlijk ben, kon de trein volgens mijn agenda zelfs vertrekken om ... 17.93 uur.

Baarmoeder?

Zelfs in mijn werk als copywriter speelt mijn geschrift me parten. Krijg ik een briefing? Dan noteer ik in sneltreinvaart de informatie. Helaas is haast en spoed dan nooit goed.

Laatst kreeg ik kop noch staart aan mijn notities van een interview. De man in kwestie was, volgens mijn nota's toch, een baarmoeder. Ik zuchtte, staarde wanhopig naar het plafond en probeerde me te herinneren waarop dat in godsnaam sloeg. Na ontcijferwerk van de rest van de tekst daagde me het plots: de man was een board member ...

Ik droom dus van de dag dat ik een assistent krijg. Die steno machtig is.

Reacties

Jaak
Jaak schreef

Een goede assistent op briefings?

Zo'n piepkleine 'digital voice recorder'.

Alleen moet je wel af en toe op je boodschappenlijstje noteren:

"Pasteitjes meebrengen".

Want zonder batterijtjes werkt het niet.

Wim
Wim schreef

Oké, Anns geschrift mag dan noppes zijn.

Maar dat zijn haar geschriftEN allerminst!

Ann
Ann schreef

Dát onthoud ik voor mijn volgende evaluatie ... ;-)

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.