Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Herman de Coninckprijs

Wie schrijft de mooiste dichtbundel? Johan de Boose, Marleen De Crée, Stefan Hertmans, Marc Tritsmans of Joke van Leeuwen? We weten het op Gedichtendag, donderdag 27 januari 2011. Na de uitreiking van de Herman de Coninckprijs 2011, de jaarlijkse Vlaamse literatuurprijs voor poëzie ter nagedachtenis van Herman de Coninck.

Gevleugelde woorden

Tijdens de slotshow van Gedichtendag lezen de vijf dichters hun favoriete gedichten voor. Het mooiste gedicht maakt kans op de Publieksprijs. Want tussen 14 en 21 januari kunnen alle poëzieliefhebbers op hún mooiste gedicht stemmen. Online via boek.be – dat gaat gemakkelijk en snel. U stemt toch ook?

Gevleugelde jazz

Poëzie om duimen en vingers af te likken, dàt is de uitreiking van de Herman de Coninckprijs. Maar ook muziekliefhebbers komen in de Antwerpse Arenbergschouwburg aan hun trekken, met heerlijke freestyle jazz op twee vleugelpiano’s, gespeeld door Jack van Poll, Jef Neve, Ewout Pierreux en Alano Gruarin. De perfecte muzikale omlijsting voor deze hoogdag van de poëzie.

Reacties

Schrijven in't Antwaarps
Schrijven in't Antwaarps schreef

[...] voor taalliefhebbers?  Moeilijk: wij, lettervreters hebben er wel meer – denk maar aan gedichtendag, of het moment waarop het woord van het jaar gekozen wordt. En ook de dag waarop het Groot Dictee [...]

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.