Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Gestript

Nu de Antwerpse boekengekte is bedwongen, moet ik iets opbiechten ... Ik ben niet zo belezen. Dat kan tellen voor een schrijfbeer, niet? Flinterdunne poëziebundels of grofgesneden romans? Neen, ik heb er weinig kaas van gegeten. Hebt u hem? De literaire knipoog naar Elsschot? Ik moest zijn naam wel even googelen om zeker te zijn van de spelwijze. Zegt genoeg, niet?

En toch vreet ik lettertjes. In de krant, in de boekskes, op internet. Maar mijn echte passie ... die drijft mij vooral naar tekstballonnetjes.

Vroaaarrr

Zoals ieder joch verslond ik stripverhalen. Alleen ontgroeide ik de mannekes nooit echt. Strips waren er altijd. Een voorbeeldje? Ploeterden mijn medestudenten voor hun licentiaatscriptie op de vertaling van barokke biografieën? Dan droomde ik weg in de stripbieb met een album op de schoot. En maakte ik doorwrochte analyses over de universaliteit van termen als vroaaarrr, grmbl en kabooom.

Wolkjes

Ik droom nog altijd graag weg in wolkjes. Alleen doe ik het nu iets sjieker in graphic novels of beeldromans. Al blijft ook de nieuwste Robbedoes verplichte literatuur. Antwerpen boekenparadijs? Dan ligt het walhalla voor stripsfreaks als mijn maatje Bibberkopf en ik in het Franse Angoulême. Waar volgend jaar de Vlaamse strip trouwens de honneurs waarneemt.

Geboekt? Nah, doe mij maar gestript.

Reacties

The Last Post | Schrijf.beleeft
The Last Post | Schrijf.beleeft schreef

[...] bij Schrijf.be. En ga vandaag aan de slag bij een stripuitgever. De job uit de duizend voor de stripofiel die ik ben. Dus heel eerlijk: ik twijfelde niet lang, toen ik het aanbod kreeg. En toch kreeg ik het nog knap [...]

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.