Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Geboekt

Vorige zondag ging ik met mijn zusje naar de boekenbeurs. Druk! Warm! En vooral: duur! Het liep er helemaal fout ... ik ben teruggekeerd met bákken boeken. En de dag daarvoor? Was het ook al fout gelopen, in de Fnac. Ik mag van mezelf dan ook officieel géén boeken meer kopen dit jaar.

V van verstrooid

Als kind had ik al een zwak voor boeken. Ik vond het niet alleen leuk om ze te lezen, maar ik had ze ook graag in de buurt. Toen ik zo'n jaar of tien was, ging ik vaak een handje helpen in de plaatselijke bib. Gewéldig vond ik dat, in de weer zijn met al die boeken. En stiekem liet ik altijd een paar centimeter vrij in het rek van de V. Voor waar later míjn roman zou komen, de nieuwe Van de Plas. Buiten ambitieus was dat ook erg verstrooid: Van en de telden niet mee bij de klassering, dus mijn boek zou sowieso bij de P hebben gestaan. Maar goed, mijn liefde voor boeken brandt dus al jaren.

Liefste boek

Toch is die liefde een tijdje behoorlijk bekoeld geweest. Na mijn studies filosofie kon ik geen boek meer zien. Overdaad schaadt. Maar sinds mijn copywritersbestaan brandt de vlam opnieuw. Boekenwinkels zijn weer bijna even gevaarlijk terrein als klerenwinkels. Mijn stapel nieuwe boeken bekijk ik opnieuw even verliefd als toen ik tien was. Al betwijfel ik ondertussen sterk dat u ooit op mijn schrijfsels zal stoten bij de P ...

Reacties

Elke
Elke schreef

De hoop en het streven niet opgeven! Er zou een te fijne schrijfster aan jou verloren gaan. Weet je wat? We doen om ter eerste. Ik houd ook al een kleine eeuwigheid de letter H in het oog als ik in een boekenwinkel binnenstap. Als we elkaar opjutten, lukt het ooit nog wel eens.

WimK
WimK schreef

Heb jij al niet een magazine onder jouw letter?

Ann
Ann schreef

Da's waar. Misschien moet ik eerst daar maar eens proberen in te komen. :-)

Gestript | Schrijf.beleeft
Gestript | Schrijf.beleeft schreef

[...] Geboekt? Nah, doe mij maar gestript. [...]

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.