Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Ik surf op de website van een klant. En blijf haken aan het woord ‘gark’. Als uit de polderklei getrokken West-Vlaamse denk ik meteen aan een hark. Die g’s en h’s, weet je wel. Maar de site brengt me op andere gedachten – al zit ik wel in de buurt. Want een gark vind je ook in het tuinhuisje.

Schop-riek-hark

Een gark combineert de beste eigenschappen van drie soorten tuingereedschap: een hark(!), een riek en een schop. Het resultaat? Een supertool in een licht, aluminium jasje om tuin- en dierenafval op te ruimen. Maar genoeg reclame ... Want dit ding is ongetwijfeld heel handig, maar de naam klinkt als een soort tuinvloek. Ik zie het zo voor me. Een misnoegde, bebaarde tuinkabouter stampt driftig met zijn gifgroene laarsjes, en mompelt: “Gark, het versgemaaide gazon ligt vol hondenpoep.” Of: “Gark, de mensen plunderden mijn groententuintje.”

Oproep

Hoog tijd om een frisse naam te verzinnen voor dit product. En geen betere plaats voor een oproep dan een copywritersblog. Dus collega’s, laat jullie fantasie de vrije loop. Wees iets creatiever dan de marketeers die met ‘gark’ op de proppen kwamen – suggesties als ‘schup’ of ‘reik’ vallen meteen af – en verras mij én jullie innerlijke tuinkabouters met een écht slimme naam. Laat ik zelf maar beginnen. Wat denk je van 'tuinvork'? ... Te veel hooi misschien?

Reacties

WimK
WimK schreef

Schoriehark: dat wil ik een West-Vlaming wel eens horen uitspreken ;-)

Sanne
Sanne schreef

Pallethark? Zeefschop? (lijkt wel op 'zeepsop' - erg verwarrend)

Berry J. Prinsen
Berry J. Prinsen schreef

Schark want het verenigt alle drie woorden en ligt mijns inziens iets makkelijker in het gehoor dan gark.

hannelore
hannelore schreef

ik vind 'rakker' wel lekker bekken (zo sprak mijn hippe leraar Nederlands-

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.