Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Freelancers voor Ivanhoe

Schrijf.be is een bonte mix van copywriters in vaste loondienst en geselecteerde freelancers. De kwaliteit die ze afleveren is uniform, omdat elke tekst door de handen gaat van kwaliteitsbewaker én eindredacteur.

Sir Walter Scott

Maar ik wijk af. Het gaat me om het woord 'freelancer': waar komt het vandaan? Het Ethymologisch Woordenboek weet het: Ivanhoe is de dader! Of beter: de Schotse schrijver Sir Walter Scott die deze eerste historische roman in 1819 neerpende.

Huursoldaat

In Ivanhoe draven de 'free lances' op: de 'vrije lansiers'. Ook te lezen als 'huursoldaten'. Wie in de middeleeuwen veel oorlogsplannen maar weinig mankracht had, huurde hen in. Je vond ze te kust en te keur in heel Europa, maar vooral in Italië.

Het Nederlands nam 'freelance' over voor een persoon die niet in een vast dienstverband werkt, maar voegde er later een 'r' aan toe. 'Freelance' werd het bijvoeglijk naamwoord, zoals in 'freelance copywriter'.

Schrijver te huur

Wilt ú nu de markt veroveren? Nieuwe bedrijfssectoren annexeren? Uw concurrenten de loef afsteken? Twijfel dan niet en huur een van onze 'vrije schrijflansiers' in. Zij ruilden dan wel hun lans in voor een pen, en hun paard voor een computer, maar ze behielden hun strijdlust!

Reacties

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.