Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Flut - geen Frut

De Gazet van Antwerpen heeft het licht gezien. Voortaan spreekt haar hoofdredacteur zijn prospecten in direct mails bij de voornaam aan. Lekker direct, dat hoort zo - toch?

gazetvanantwerpen

 

Wel, ik heb nieuws voor jou, fruthoofdredacteur. Dat hoort niet zo. Meer nog, het getuigt van minachting van jouw prospecten, die jij van haar noch pluim kent. Zo, dat moest me even van het hart.
Ik wil niet dat jij me jijt, want dan jouw ik jou uit.

Doel gemist

"He Willem. Kom gerust wat dichterbij. Jaja, nog wat dichter... Geen krant staat zo dicht bij jou als de Gazet van Antwerpen."

Nou, ik dacht het niet. Geen krant staat verder van hoe ik wil aangesproken worden. Sla er maar eens de nieuwsbrief op na over het gebruik van jij of u.

Willempie!

En dan nog wat, heren marketeers en communicatiespecialisten. Het gebruik van een gekochte database is géén goed idee. Want ik heet niet 'Willem', wel 'Wim'. Jammer voor u, want die 'Willem' maakt dat ik nooit ofte nimmer meer spontaan naar uw krant grijp. Schuif voor mijn part de zwartepiet door naar de onwillige ambtenaar van de Mechelse burgerlijke stand. Want die vond 'Wim' in 1963 geen 'gangbare naam' en verving hem door 'Willem'.

Toch zong André van Duin het jaren geleden al: "Ik heet Wim, meer niet, maar wie me ziet, roept toch steeds weer Wil-lem-pie!"

Guielmus Augustinus

En zo moet u (tien?)duizenden prospecten voor het hoofd hebben gestoten.
Neem nu mijn vader, die ook Wim heet. Hoewel - in zijn tijd maakte een Grieks-Latijns geschoolde ambtenaar het nog bonter. Hij moest eigenlijk 'Wim Gust' heten. Maar dat kon niet door de burgerlijke beugel - zelfs 'Willem August' niet. Waarop de ambtenaar besloot om via een Franse omweg ('Guillaume') voor 'Guielmus Augustinus' te kiezen.

Het zal wel in mijn slechte natuur liggen, maar ik hoop zó dat er ook een direct mail vertrok met "Hé Guielmus Augustinus."

Reacties

Kiki
Kiki schreef

Deze officiële Kristina kan je (alweer) alleen maar gelijk geven! :-)

Wim
Wim schreef

Kristina? Een vorstelijke naam. Leest dié dan misschien de Frut?

http://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Kristina_of_Norway

Pluk
Pluk schreef

Interessant! Dat speelt dus nog steeds. Verzin een originele persoonsnaam ("copywriting"), en geheid dat je n'm niet officieel geregistreerd krijgt.

Irritant.

En dé reden natuurlijk om geen kinderen te willen ... "ze mogen niet eens een originele naam"!

Robin Emmerloot
Robin Emmerloot schreef

Ik zal dat tegen mijn lief zeggen. :-)

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.