Ga naar de inhoud
Let op: Om het voor u gemakkelijk te maken, gebruikt deze website cookies. Akkoord Niet oké.
Schrijf.be

Copywriters: wat drijft hen? Waarvan worden ze warm of koud? Neem een kijkje achter de schermen!

Fietscriminaliteit

Dit briefje hing vanmorgen aan mijn stuur.

Hier in Mechelen hebben ze een heel strenge fietsparkeerbrigade. Eén keer naast het rek parkeren? Ze verzetten mijn fiets en ik krijg een briefje. Twee keer fout parkeren en een verontwaardigde 'TWEEDE KEER!!!!!' is mijn trofee.

Een Gentenaar als ik lacht om zo veel correctheid. Aan het station van Gent mag ik al blij zijn, als ik al een plaats(je) vind om mijn fiets achter te laten. In een rek parkeren? Hoop er maar niet op. De rekken staan barstensvol en elke paal, boom of slechtgeplaatste zitbank dient er als fietsenstalling. Vandaar mijn lachje.

Vandaag trok het briefje om een heel andere reden mijn aandacht. Iets waarop ik twee maanden geleden niet zou gelet hebben: de taalfouten.

"U hebt uw fiets geplaatst op een niet toegelaten plaats"? Is dat niet dubbelop? Wat dacht u van: "Uw fiets stond verkeerd geparkeerd." Of: "U liet uw fiets naast het rek achter." Bovendien: 'het' kan natuurlijk niet terugslaan op 'fiets'. En het moet natuurlijk 'fietsenstallingen' zijn. Ook 'Geachte' zou ik niet zeggen. 'Dag fietser' spreekt mij veel meer aan.

Twee maanden geleden zou ik hierbij nooit stilgestaan hebben. Nu doe ik het bij elke tekstflard die ik tegenkom. De krant? Vraag me niet waarover het ging, maar ik heb wel alle passieve zinsconstructies onderlijnd.

Nu is mijn vraag: "Is mijn leven nu verrijkt, of ben ik voor altijd gehandicapt?"

Reacties

WimK
WimK schreef

Misschien niet verrijkt, maar wel herijkt ;-)

Kiki
Kiki schreef

Hann, geloof me, het wordt alleen maar erger ... (Wederhelft vond het verslag dat onze dochter (9j) over haar scoutsactiviteit had geschreven bijzonder goed. Met schaamrood op de wangen moest ik toegeven dat ik een beetje 'eind' had gedaan op haar werk ...)

Mor
Mor schreef

Het is erfelijk. Ik heb het ook.

Kiki
Kiki schreef

HannE dus ...

(Ik kon mijn post niet 'einden' !! :-) )

Reageer

Privacyverklaring:

Schrijf.be gebruikt uw e-mailadres nooit voor promomails.
Schrijf.be geeft uw e-mailadres nooit aan derden.